Header image

Aaltenaar is uitwerpselen op de weg in het buitengebied zat

AALTEN - Mark Meinen is het zat dat paardenpoep regelmatig op de weg blijft liggen in het buitengebied van Aalten. Dit weekend schreef hij zijn klacht op Facebook geadresseerd aan de gemeente Aalten. Meinen kreeg veel respons.

"Beste gemeente Aalten, het is prachtig wonen hier in het buitengebied en wij genieten ook van de paarden die hier regelmatig over de weg komen. Echter is er één ding wat ons hierbij enorm stoort, de vele uitwerpselen die ze achter laten", schrijft Meinen op zijn facebookpagina. 

Meinen is van mening dat paardenbezitters, hondenbezitters en ook agrariërs het vuil dat ze achterlaten op de weg zelf moeten opruimen. "Ook als agrariërs met oogstwerkzaamheden de straat bevuilen worden zij geacht dit op te ruimen(vegen). Waarom gelden dit soort regels niet voor paardenbezitters? Doe hier a.u.b. Wat aan!", aldus Meinen in zijn facebookbericht.

Sinds dat Meinen het bericht afgelopen zaterdag online heeft gezet is er al een flinke discussie losgebarsten en wordt er veel gereageerd. " Hulde. Onbegrijpelijk dat niet iedereen dit doet" en "Helemaal mee eens... op fietspaden vind ik het ook ergelijk", zijn enkele reacties van mensen die het eens zijn met Meinen. Maar er zijn ook tegenstanders. "Door paardenbelasting in te voeren gaan ze het wel opruimen?? Zijn genoeg mensen die het netjes opruimen, maar er zullen ook mensen zijn die het laten liggen", aldus één van de tegenstanders.

Of de gemeente Aalten hier ook echt wat aan gaat doen is nog niet bekend. 

Foto: Facebook Mark MeinenAnder nieuws