Header image

Bijzondere kerkdienst met Joe Cocker tribute in Aalten

AALTEN - Zondagavond 12 november a.s. is er een bijzondere kerkdienst met medewerking van een al net zo bijzondere tributeband van Joe Cocker ‘The Ultimate Joe Cocker Tribute Band’. Deze elfkoppige band staat onder leiding van leadzanger Erik Hagelstein, zeven zeer ervaren muzikanten en drie backing vocals.

“…Be Home Soon”

Rauw en gerafeld. Zo kun je de muziek van Joe Cocker en Joe Cocker zelf wel omschrijven. Zijn levensweg was al niet veel anders. Maar misschien is dat wel wat zoveel mensen aanspreekt. Geen ideale schoonzoon naar wie we op moeten kijken, maar een typische ‘prodigal son’, een verloren zoon die met vallen en opstaan zijn weg in het leven zoekt. Deze avond gaan ook wij - aan de hand van zijn muziek – op weg. Of beter gezegd: blikken we terug op de weg. We kruipen in de huid van de verloren zoon uit het bekende bijbelverhaal en zien voor ons hoe hij, inmiddels ouder en wijzer, zijn verhaal vertelt aan zijn eigen dochter. Zo wordt het verhaal van generatie op generatie doorverteld en krijgt het steeds opnieuw betekenis.

Dat veel muziek van Joe Cocker verrassend goed past in deze bijzondere kerkdienst zal blijken uit het repertoire dat gespeeld wordt tijdens deze kerkdienst. Een kerkdienst die onder leiding staat van Jan Willem Hengeveld. De dienst begint om 19.00 uur, de zaal is open om 18.15 uur. De toegang is gratis maar er wordt wel gevraagd om een vrije gift. De Zuiderkerk is in Aalten te vinden aan de Ludgerstraat 64.

The Ultimate Joe Cocker Tribute Band

Op 22 december 2014 overleed Joe Cocker en dat heeft veel fans in rouw gedompeld. De doorleefde stem zal veel mensen in herinnering blijven. Bekend werd Joe Cocker vooral van het Woodstock festival waar hij het nummer ‘With a Little help from my friends’ van Lennon en McCartney een geheel nieuwe dimensie gaf. Als eerbetoon aan deze geweldige zanger is ‘The Ultimate Joe Cocker Tributeband opgericht door EriK Hagelstein uit Doetinchem direct na het overlijden van Joe Cocker. Erik Hagelstein heeft zelf ook een rijk muzikaal verleden. Op 16 jarige leeftijd richt hij zijn eerste bandje op, Simplex Novum. De rest van zijn leven is hij blijven zingen en op een hoog niveau. In 1997 wint hij de jury-, publieks-, en persprijs van het Open Podium, de jaarlijkse talentenwedstrijd in schouwburg Amphion. Maar liefst tien jaar speelt Erik in de ‘The Orginal 60’s R&B and Soulshow’ De 17 leden tellende band geeft grote theatershows en maakt diepe indruk door de vertolking van soulklassiekers, muziek waar Erik voor leeft. Verder speelt hij met grote Achterhoekse namen als Paul Kemper (Boh Foi Toch) en Nico Groen (Flavium) en grote namen in de Soulmuziek. Kortom: Erik Hagelstein is een doorgewinterde muzikant, zijn stelling: wat je doet maakt niet zoveel uit als je het maar doet met hart en ziel.

Zo heeft Erik ook zijn band samengesteld met Nico Groen (drums), Joop Wallerbosch(gitaar), Geo Wassink (hammond) Luc Verhey (gitaar), Marc Haanapple (bas), Marcel Tiemessen (saxefoon en percussie), en Maarten Knikkink (piano). Met de Backing vocals: Lilian de Jong, Ina Overbeek en Scarlet Peters.

De band heeft inmiddels diverse grote optredens achter de rug, waarbij het concert samen met Floor Kraayvanger de show Etta James & Joe Cocker ‘The Ultimate Experience’ voor het voetlicht bracht. Een volledig uitverkocht Amphion ging uit hun dak bij zoveel goede muziek.

Die goede muziek gaat de band ook brengen als ondersteuning in deze kerkdienst, een kerkdienst die je zelden op deze manier meemaakt. Eerder werden in deze kerk kerkdiensten gehouden met een beroemde band (U2LAvation uit Amerika) en de TOP 2000 diensten met een samengesteld koor en band. Telkens kwamen de mensen in grote getale en beleefden iets groots waar nog weken over nagepraat werd.

Ook in 2018 staat er weer een Top2000 dienst op het programma en twee ‘Pop-Up diensten’ met grote namen uit de popwereld met hun prachtige muziek als ondersteuning. Op deze wijze wil de Protestantse Gemeente van Aalten op een eigentijdse manier met het geloof in de muziek bezig zijn.

Foto: Arifocus Fotografie


 Ander nieuws