Header image

Bockbierdag & Koopzondag in Aalten

AALTEN - De eerste zondag in oktober is in Aalten de introductie van Nederlands bekendste speciaal bier: het Bockbier. Op de Markt en bij café Schiller kunnen speciale bockbieren worden geproefd. De winkels in het centrum zijn deze 2e oktober open.
 

Een mooie combinatie op 2 oktober: de traditionele Bockbierdag met de Koopzondag. Bij de Aaltense winkels is het gezellig winkelen en door de straten zullen modeflitsen te zien zijn en de markt en de cafés staan in het teken van vele soorten bockbier.

 

De Compagnie Onversaegt uit Bredevoort zal rond 13:00 uur de Bockbierdag officieel openen door het kanon af te vuren. Het eerste vat Bockbier wordt op de Markt aangeslagen door de nieuwe Wijnkoningin Laura en haar prinsessen Nadine en Simone. En de op dat moment aanwezige bezoekers zullen hier op een mooi glas Bockbier worden getrakteerd. De horeca serveert, bij de verschillende bockbieren passende, gerechtjes en er worden speciaal voor deze gelegenheid Bockbier-bollen gebakken! Luc ten Brinck en Raimond Surquin (tBS) zorgen op de Markt voor livemuziek deze middag.
De tuin van Café Schiller biedt plaats aan een biermarkt met meer dan tien bockbieren van de tap èn een optreden van Rocco Ostermann. Een dag waarop bezoekers ook met een stempelkaart de specialiteit van de brouwers kunnen proeven: op de Markt; bij Schiller en bij Leuven.

 

Koopzondag: 12:00 – 17:00 uur. Bockbierdag: vanaf 13:00 uur.
Kijk voor meer info op www.Bockbierdag.nl    Ander nieuws