Header image

Filmtheater Schiller Aalten vertoont Lion

AALTEN -  Filmtheater Schiller vertoont  op donderdag 26 oktober om 20.00 uur de film Lion (drama 2017). De entree is € 7,00. 

 

Een 5-jarige Indiase jongen, kleine Saroo, leeft in armoe met zijn moeder, oudere broer Guddu en kleine zusje. Wanneer Guddu 's avonds nachtwerk gaat doen, wil de enthousiaste Saroo mee. Eenmaal op het station aangekomen, is Saroo te moe om te werken en laat Guddu hem tijdelijk achter. Saroo ontwaakt, maar Guddu is nergens te bekennen. Hij besluit te slapen in een trein, maar deze gaat onverwachts rijden. Na meerdere dagen komt deze tot stilstand in Calcutta duizenden kilometers van huis en moet Saroo zichzelf redden in een stad die zijn taal niet spreekt. Na talloze tegenslagen laat hij zich adopteren door een blank stel in Tasmanië. Twintig jaar later is hij een doodgewone jongeman die hotelmanager wil worden. Maar plotseling moet hij denken aan zijn 'echte' ouders. Vanaf dat moment is een hereniging met zijn familie het enige waarnaar hij verlangt, maar het vinden van zijn vroegere woonplaats blijkt een hele opgave.

 

Een wat cynischer mens zou het een reclame voor Google noemen; het verhaal over een verdwaald kind dat zijn familie terugvindt dankzij Google Earth. Klinkt sprookjesachtig, maar is waargebeurd

 Ander nieuws