Header image

Nieuwe exposities bij Foto21Bredevoort

BREDEVOORT - 

Expo 1 - 50+ - Grietje Bouman - fotografie - 27 mei t/m 9 juli 2017
50+ is een fotoserie over vrouwen van boven de 50. Naakt. Gewoon om te laten zien dat zij ook bestaan en ook op oudere leeftijd nog steeds een lichaam hebben, ook al zien we dit nauwelijks terug in de media.


Grietje Bouman (Winterswijk)heeft vrouwen via facebook benaderd en gevraagd of ze hen bloot mocht fotograferen op een plek en op een manier die zij zelf konden kiezen. Er meldden zich 12 mensen die het aandurfden. Sommige van hen kende Bouman, andere had ze nooit eerder ontmoet. Voor haar (en misschien ook voor hen) was dit een spannende manier van fotograferen omdat ze erg weinig controle had en intuïtief te werk moest gaan. Ze wilde met opzet niet dat alles van tevoren al ingevuld was en gewoon vastleggen wat er zou gebeuren. Ze kwam op plekken die haar vreemd waren en werkte met vrouwen die ze niet kende. Ze moest het doen met wat er op dat moment voorhanden was en wilde zo weinig mogelijk sturen. Het resultaat is vanaf 27 mei te zien in de Wandelgang in een intieme expositie bij Foto 21 te Bredevoort.


Expo 2 Heuvelrug Collectief  - Landschapsfotografie - 27 mei t/m 16 juli 2017

Binnen het expositie programma van Foto21 wordt vaak aandacht betseed aan het werk van een fotogroep. Deze keer is het de beurt aan het Heuvelrug Collectief uit Maarn, Utrecht. De exposanten zijn:

 

Henk Heuff werkt in zwart/wit beelden en overwegend in kleine series. Voor hem is de natuur een te verbeelden beleving en voelbare emotie. Gevoelens die overdraagbaar zijn en tot nieuwe ideeën aanzetten. De fantasie van de kijker wordt dus geprikkeld, waardoor de kijker zijn eigen verhaal ontwikkelt.

 

Jan Vernooij creëert met zijn unieke beelden zijn eigen wereld van het natuurlandschap. Hij zoekt continu naar het onverwachte. Met zijn dromerige beeldtaal roept hij een andere beleving van de werkelijk op en laat zich diep in zijn ziel kijken.

 

Alhoewel Roderik Sorbi pas 3 jaar actief bezig is met natuurfotografie, laat hij nu al natuur op een schilderachtige wijze zien. Door zijn registrerende, puristische stijl zijn Roderik's foto's sereen van aard. Daarmee maakt hij het alledaagse bijzonder en toont hij de natuur in al z'n puurheid en kwetsbaarheid.

 

Terwijl voor Wim Engelaer het registreren van vormen, lijnen en kleuren in de natuur een constante uitdaging is in zijn fotografie. Daarbij maakt Wim gebruik van oude lenzen zoals de Zeiss Biotar voor het realiseren van speciale effecten. Dat maakt zijn foto's spannender.

 

Expo 3 - Sanne Thunnissen - fotografie - 27 mei t/m  2 juli 2017 

Lude
Spelen zit van nature in een kind. Maar is buiten spelen nog wel zo vanzelfsprekend Een serie foto's van ouderwetse speelblokken opgebouwd uit mos.


Locus Amoenus

"Though leaves are many, the root is one;
through all the lying days of my youth
I swayed my leaves and flowers in the sun;
now I may wither into the truth"
W.B. Yeats

 

Door middel van een subtiele ingreep reconstrueert Sanne de glorieuze werkelijkheid. Verdorde bladeren krijgen hun oorspronkelijke levendige kleur terug doordat ze beschilderd zijn met olieverf. Een handeling die ook wel bekend is bij hen die hun leeftijd camoufleren dankzij het gebruik van make-up.


Algemeen - kort cv
Het gebruik van flora in vluchtige stillevens en het vereeuwigen daarvan door middel van fotografie is voor Sanne Thunnissen een uitstekende manier om de vergankelijkheid tegen te gaan. De schoonheid van bloemen is immers onverflauwd verleidelijk.

 

Exposities
Sanne Thunnissen heeft meerdere exposities op haar naam staan in binnen- en buitenland.


Meer info: 
FOTO21 BREDEVOORT
't Zand 21,
7126 BG Bredevoort
tel 0543 452006
b.g.g. 0543 451053 of 0543 451842
email: 
info@foto21bredevoort.nl
website: www.foto21bredevoort.nl
Openingstijden:
Woensdag t/m zondag van 11.00 – 17.00 uur

Foto21Bredevoort: Sanne Thunnissen - LocusAmoenusAnder nieuws