Header image

Opnieuw een thuisnederlaag voor AZSV

AALTEN - Opnieuw wist AZSV een thuiswedstrijd niet winnend af te sluiten. De thuisclub had nog een puntje nodig om zich op eigen kracht veilig te spelen, maar slaagde daarin niet tegen Oranje Nassau dat de laatste kans pakte om nacompetitie te ontlopen. Door twee verdedigingsfouten kwamen de Groningers op 0-2 door goals van Max Blaauw en Marco van der Heide. De aansluitingstreffer van invaller Maurice Bartelds kwam te laat om het tij nog te keren.

AZSV begon aan het duel tegen Oranje Nassau in de wetenschap dat één punt voldoende zou zijn voor handhaving in de hoofdklasse B, terwijl de Groningers moesten winnen om een kans te maken om de nacompetitie te ontlopen. In de eerste helft ging het lange tijd gelijk op, waarbij de eerste kans voor de gasten uit het noorden was. Een corner van Erolind Derguti werd door Max Blaauw over het doel van Matthijs Ebbers getikt. Aan de andere kant een vergelijkbare situatie, want uit de corner van Yordi Orriëns tikte Coplan Soumaor de bal over het doel van Alex van Stralendorff. Kort daarna leek AZSV op 1-0 te komen.

Een mooie lob van Rik van der Eerden werd door Robbin Thuss tegen de lat geschoten en de bal stuitte achter de lijn, maar assistent-scheidsrechter Zuidema zag dit als een van de weinigen op sportpark Villekamp niet en scheidsrechter Ter Brake liet doorspelen. Terwijl die aanval doorliep kreeg Rik van der Eerden nog een goede kans op aangeven van Mart Schutten, maar de topscorer schoot de bal over het Groningse doel. Vlak voor de pauze moest Matthijs Ebbers nog redding brengen bij een mooie kopbal van Erolind Derguti en wist Ibrahim Sillah Rik van der Eerden, die doelman van Stralendorff al gepasseerd was, van scoren af te houden.

Na de pauze een feller Oranje Nassau, dat meer op zoek was naar de openingstreffer dan AZSV. Nog geen minuut na weder begin moest Matthijs Ebbers een schot van Robert Pomstra onschadelijk maken en had AZSV geluk dat een schot van Marco van der Heide naast ging. Na een uur spelen kwam AZSV toch op achterstand. Door geklungel in de Aaltense achterhoede werd de bal niet goed weggewerkt en kon Max Blaauw de ploeg van trainer Patrick Zwart aan de leiding brengen, 0-1.

AZSV probeerde wel, maar was voorin onmachtig om het doel van Oranje Nassau in gevaar te brengen. De Groningers profiteerden wel van de ruimte en uit een mooie voorzet van Melle Kuipers scoorde Marco van der Heide de 0-2. Daarmee was het pleit beslecht. Alex van Stralendorff moest nog een vrije trap van Rik van der Eerden tot corner verwerken en zag drie minuten in blessuretijd nog wel Maurice Bartelds de 1-2 scoren, maar verder kwam het niet.

AZSV staat door de andere uitslagen nog steeds zes punten voor op Oranje Nassau en NSC Nijkerk met nog twee duels te gaan. Bovendien beschikt de ploeg van Dennis van Toor over een veel beter doelsaldo. Echter als AZSV één punt uit de laatste twee duels tegen Eemdijk en Flevo Boys weet te halen, dan is het hoofdklasserschap zeker veilig gesteld.

Opstelling AZSV: Matthijs Ebbers, Freek Mulder, Jonathan Goosen, Yordi Orriëns, Michael Vaags (76. Maurice Bartelds),  Sven Spekking, Niek te Veluwe, Mart Schutten, Coplan Soumaoro, Robbin Thuss (58. Rick Bouwmeister), Rik van der Eerden.Ander nieuws