Header image

Uitvoering theatergroep Coulisse de Zwaan Bredevoort

BREDEVOORT - Op zaterdagavond, 22 april a.s., wordt door toneelgroep Coulisse uit Ede op Podium de Zwaan, Prinsenstraat 7, Bredevoort.  het toneelstuk The Night Alive van Conor McPherson gebracht. Aanvang: 21.00 uur (welkom vanaf 20.15 uur). De entreeprijs is laag gehouden, vanwege de informele entourage waarin het stuk zich zal afspelen, nl. 5,00 p.p. Graag tevoren reserveren – gezien het beperkte aantal zitplaatsen – bij Joke Stam, tel. 06-57549051 of mailen joke.stam@live.nl

Hieronder een korte omschrijving van het theaterstuk.

Coulisse `The night alive`

`The night alive` vertelt het ontroerende tragikomische verhaal van Tommy, die sinds zijn scheiding een kamer bewoont in het herenhuis van zijn oom Maurice. Zijn kinderen vinden hem een loser en willen zo min mogelijk met hem te maken hebben. Tommy voorziet in zijn levensonderhoud door het aannemen van allerhande klussen en de in- en verkoop van spullen, die hij rondbrengt in zijn aftandse busje. Hij wordt hierbij geholpen door de dakloze Doc. Samen verzinnen zij de wildste plannen om het leven het hoofd te bieden, maar sommige mensen zijn nu eenmaal niet voor het geluk geboren. Toch houden zij goede moed en nemen zij het leven zoals het komt. Daarbij zijn ze niet te beroerd mensen die het nodig hebben een helpende hand toe te steken.

Op een avond redt Tommy de jonge prostitué Aimee, die op straat door haar vriend in elkaar wordt geslagen. Hij biedt haar een slaapplaats aan. De aanwezigheid van Aimee zet de verhouding tussen Tommy, oom Maurice en Doc op zijn kop. Zal het Tommy dit keer lukken zijn leven op de rails te krijgen?

Een stuk met drama en humor, tussen hoop en wanhoop. Een verhaal over verloren zielen en toevallig ontmoetingen die levens veranderen.

Erik Bok heeft het stuk vertaald en voert de regie . Verder speelt Gert Slijkhuis, Tommy; Doc wordt gespeeld door  Huub Albreghs, Aimee door Sanne van Maurik, Kenneth door Paul Hassels Monning en Maurice door Edwin Edel.

Coulisse treedt in maart en april 3 maal op in Wageningen, 2 maal in Arnhem en eenmaal in Bredevoort

Het contact met Bredevoort kwam op een bijzondere manier tot stand.Ander nieuws