Header image

Achterhoekse verpleegkundig specialist genomineerd

ACHTERHOEK - Verpleegkundig specialist Leonie Bruil, werkzaam in het Slingeland Ziekenhuis, is genomineerd voor de landelijke scriptieprijs van de beroepsvereniging V&VN. Bruil deed onderzoek naar het effect van moderne technologie op het leven van mensen met dementie.

 

 

Bruil deed haar onderzoek bij verpleeghuis Den Ooiman van Sensire. Ze onderzocht het effect van De Tovertafel op mensen met matige en ernstige dementie. De Tovertafel is een interactief spel dat mensen met dementie stimuleert om te reageren op de beelden die op tafel worden geprojecteerd. Het spel reageert op de handbewegingen van mensen die het spelen. “Het zorgt voor verwondering bij bewoners en er gebeurt echt iets met hen. Het doorbreekt hun apathie”, aldus Leonie Bruil.

 

Tijdens het onderzoek bleek het spel een positief effect op het welbevinden van mensen met dementie te hebben. “We meten een hogere kwaliteit van leven. Dat zien we onder andere aan de mimiek van de bewoners. Ook na het spelen meten we nog een positief effect bij deze mensen”, vertelt Bruil opgetogen.

 

Leonie aan de winst helpen?

 

Op de site van de Beroepsvereniging voor Verpleegkundige V&VN staan video’s van de vijf genomineerden. Tot 1 november kan iedereen er stemmen op de beste scriptie:

http://vzi.venvn.nl/eHealth/eHealth-scriptieprijs-2017

 

 

Uitreiking 6 november

Iedereen die voorstander is van meer onderzoek naar moderne technologie in de zorg, kan tot eind oktober op Bruil stemmen. Op de site van de V&VN staat een videopitch, die Leonie Bruil samen maakte met de in Doetinchem gevestigde journalist Anja Klein. De genomineerde die de meeste stemmen binnenhaalt, krijgt op 6 november de landelijke scriptieprijs uitgereikt.  Ander nieuws