Header image

Bargkapel organiseert 2e Muziek en Dansfestijn in Vorden

VORDEN - Na het succes van 2016 organiseert de Stichting Vrienden van de Bargkapel ook dit jaar weer het Muziek en Dansfestijn in Vorden. Het vindt plaats op zaterdag 13 mei in het Kulturhus.

Naast de Bargkapel, die hoofdzakelijk Egerländer en Böhmische blaasmuziek speelt, maar ook uitstapjes naar jazz en andere muziekstijlen niet uit de weg gaat, treedt deze avond op het orkest “Die Slingetaler” uit Winterswijk. Dit orkest, zes muzikanten en twee zangeressen, brengt een ruim repertoire van overwegend Alpenländische en Oberkrainer Volksmusik, met daarnaast feestmuziek bestaande uit gezellige Duitse Schlagermusik uit de 60er, 70er en 80er jaren, Engelstalige “Golden Oldies”, countrymuziek, Achterhoeks dialect en Nederlandstalige nummers.

 

De muziekstijl die beide orkesten hanteren, wordt vooral bij diverse concerten, festivals en feesten in de Alpenlanden en Bohemen gespeeld, waarbij een gezellig samenzijn met danspartijen niet ontbreekt. Veelal ontbreekt bij de concerten in Nederland met dit genre muziek de ruimte voor een dansvloer, bij het Muziek en Dansfestijn in Vorden is die ruimte wel vrijgehouden en kan er naar believen gedanst worden! Gezellig aanzitten en genieten van de muziek kan natuurlijk ook!

 

Het 2e Muziek en Dansfestijn is op zaterdag 13 mei in het Kulturhus, Raadhuisstraat 6 in Vorden. Aanvang 20.00 uur, zaal open 19.00 uur. Kaarten zijn te bestellen via e-mail vrienden@bargkapel.nl of telefonisch 0573-441478 of 0575-526425Ander nieuws