Header image

‘De Magie van Comedy’ vind je bij Boogie Woogie Winterswijk

WINTERSWIJK - "De theaterzaal van Boogie Woogie in Winterswijk is het best bewaarde geheim van de Achterhoek. Het zou zo mooi zijn dat daar wat meer gebruik van wordt gemaakt. We hebben een goede band met elkaar, kennen elkaar, hebben veel contacten. Vandaar het initiatief van Martijn Verhoeven van Verhoefun Vermaak uit Lichtenvoorde en Mazzel om iets te gaan organiseren in die zaal. En dan wel iets wat er nog niet is." Ze wilden graag iets met comedy, stand up comedy, variété en magie, een andersoortig evenement.

Het brainstormen resulteerde in een avondvullend programma op vrijdag 19 mei in de prachtige zaal waar ook uitvoeringen worden verzorgd van de gelijknamige muziekschool. Op de affiche 'Joost en Martijn', oftewel Joost Frank en Martijn Gelinck uit Groenlo met dialectcabaret, een aaneenschakeling van spitsvondige droge Achterhoekse humor, doordenkertjes, met de ene kwinkslag na de andere. Jarenlang zijn ze als vaste gasten de uitsmijter op de vijf jaarlijkse gala pronkzittingen in Groenlo. Daarnaast maken de vrienden deel uit van de succesformule Riesewijk & Co, een zeer succesvol avondvullend theaterprogramma, met de beste buutreedners van Oost Nederland, dat tot en met april langs theaters trekt in Oost-Nederland. De mannen hebben nog veel meer in het vat echter. Zo is een soloprogramma in de maak waarmee beiden komend najaar het theater in zullen gaan. De heren werken graag mee aan het initiatief van beide Lichtenvoordenaren. "Boogie Woogie heeft een prachtige zaal en het is een mooi initiatief. Het concept spreekt ons ook zeer aan en in een theater staan is een mooie belevenis," aldus Joost Frank. Tijdens 'De magie van Comedy' een mix van nieuw en reeds bewezen teksten. Naast dit gerenommeerde duo de act ADH2 met hun mindmagic, een mix van goochelen, en Mitch Durbank, mindmagic en hilarisch goochelcabaret. Tussen de grote optredens door verzorgen de dansers en danseressen van Hit It Dance Centre uit Lichtenvoorde voor een aangename opvulling met 'streetdance urban'.

Kaarten kosten 20 euro, inclusief pauzedrankje en garderobe. Voorverkoop: Rockcafé Taste in Groenlo, Bruna Groenlo, Primera Lichtenvoorde en Jasper Muziek Winterswijk.Ander nieuws