Header image

Drone redt reekalfjes van pijnlijke dood

WINTERSWIJK - Al jarenlang verdwijnen er in de zomer meerdere reekalfjes tussen de grasmaaiers van boeren. In de Achterhoek hebben ze daar nu een oplossing voor gevonden. Met behulp van een drone werden er de afgelopen twee maanden al 34 reekalfjes gered.

Veel reekalfjes zitten in de zomer in de graslanden. En aangezien ze in de omgeving van Winterswijk veel van die grasvelden hebben, wil het wel eens mis gaan. Daarom startte de Wildbeheereenheid Winterswijk een proef om de kalfjes op te sporen in het grasveld. Dat gebeurde met een drone.

'We kregen subsidie voor deze proef en hebben een drone aangeschaft. Vervolgens konden we met acht à negen mensen zoeken naar de dieren. We zijn positief verrast over het aantal kalfjes dat is gevonden', aldus Gosse Visser van de Wildbeheereenheid.

Volgend jaar weer
In totaal werden er dus 34 reekalfjes gered. 'Volgend jaar gaan we er zeker mee door. Maar we hopen dan meer accu's aan te kunnen schaffen zodat we bijvoorbeeld sneller kunnen zoeken en meer beestjes kunnen redden', besluit Visser.

 

Door: Mediapartner Omroep Gelderland

 Ander nieuws