Header image

Fractievoorzitter solliciteert als statement bij Het Plein

LOCHEM - Het Plein, de organisatie waar de laatste tijd veel kritiek op is, zoekt een nieuwe directeur. En de fractievoorzitter van de Zutphens SP, Mathijs ten Broeke, heeft een sollicitatie de deur uit gedaan. 

Het Plein verzorgt uitkeringen en andere zaken in Zutphen en Lochem. In beide gemeenten is veel kritiek en wantrouwen richting de organisatie. Omdat er ‘geen grip’ op zou zijn, maar ook omdat er gegevens gelekt worden en ze lang niet altijd zorgvuldig met cliënten en hun behoeftes omgaan. Dit ziet Ten Broeke ook in. 

Symbolisch
De sollicitatie is symbolisch: “Gelukkig ben ik gezegend met een hele fijne baan en nog lang niet op zoek naar iets anders. Dus het gaat niet om mijzelf. Maar het Plein is nogal een ongrijpbare organisatie, als gemeente hebben we er zowat niks over te zeggen: alleen de begroting en jaarrekening krijgen we voorgelegd, verder niks. Terwijl alle bijstandsgerechtigden en inwoners die ondersteuning nodig  hebben, afhankelijk zijn van deze club” vertelt hij.  

Zak geld
In zijn sollicitatiebrief schrijft hij het salaris wat de directeur krijgt wel erg hoog te vinden: “Ik las dat tegenover deze voltijd aanstelling een financiële beloning staat van bruto € 7.038,- per maand. Eerlijkheid gebiedt mij te zeggen dat dit bedrag mij afschrok. Naast het feit dat dit salaris nog hoger is dan dat van een Zutphense wethouder, zou er van dit bedrag in de huishoudelijke verzorging meer dan vier mensen aangenomen kunnen worden om voltijd aan de slag te gaan.” Ten Broeke schrijft dat hij het voor de helft doet. 

De fractievoorzitter vindt de sollicitatie “een prima manier om een paar misstanden aan de kaak te stellen. O.a. de dwang om te blijven solliciteren zonder kans van slagen en het torenhoge salaris vd directeur.”

Nu is het voor hem afwachten wat voor reactie hij krijgt. 

 

 

Lees ook
De vacature van Het Plein
De sollicitatiebrief van Ten Broeke
Het dossier met alle berichtgeving over Het Plein

Door mediaparnter LokaalGelderlandAnder nieuws