Header image

Hanna Oren-Huppert beeldententoonstelling in Eibergen

EIBERGEN  - Nog tot en met zaterdag 6 mei is de beeldententoonstelling "onderweg" van Hanna Oren-Huppert te bewonderen in Museum de Scheper. Daarna heeft het expositieteam alle tijd nodig om de zomertentoonstelling voor te bereiden over de boerenzoon en het deftige meisje van 100 jaar vóór Yvon Jaspers.

Nu hebben we nog één week een expositie van bezinning. In de tijd van de dodenherdenking en Bevrijdingsdag zijn de beelden van Hanna Oren bijzonder actueel. Zelf geboren tijdens de treinreis door Rusland op de terugweg van hun vlucht voor het nazi-regime is Hanna ook steeds onderweg geweest, vooral naar Israël, naar Nederland, terug naar Israël en weer naar Nederland.

Haar beelden tonen een opmerkelijke gelijkenis met de beelden die wij van de verschillende media kennen van asielzoekers, mensen die van de oorlog in Afghanistan of Syrië wegvluchten, rijen, bootjes, prikkeldraad, verdriet en troost. Als wij de bevrijding van Eibergen en van Nederland herdenken, komt dit besef van de toestand van onze wereld onontkoombaar boven.

Museum de Scheper, Hagen 24, Eibergen
woensdag – zaterdag 13 – 17 uur
www.museumdescheper.nl



Ander nieuws