Header image

Hans Melchers spant rechtzaak aan tegen Gemeente Berkelland

RUURLO - Vandaag maakte Hans Melchers bekend dat hij een kort geding wil aanspannen tegen Gemeente Berkelland bij het verwelkomen van de 10.000ste bezoeker voor Museum MORE | Kasteel Ruurlo. De gemeente is vooraf gewaarschuwd over de mogelijk grote bezoekersstroom voor het kasteel. Ondanks belofte vanuit de gemeente de verkeersstroom geruisloos te laten verlopen, deelt het nu tientallen boetes uit aan "foutparkeerders".  Melchers biedt aan al deze bekeuringen te betalen en wil de gemeente ter verantwoording roepen voor de rechter. Het museum zelf heeft zich tijdig voorbereid met parkeerplekken en een gratis shuttledienst voor automobilisten die elders in het dorp Ruurlo parkeren en deze te vervoeren van en naar het kasteel.

Initiatiefnemers Hans en Monique Melchers ontvingen vandaag persoonlijk al de tienduizendste bezoeker van Kasteel Ruurlo, 2 weken na opening. Als verrassing werden bezoekers Hans en Marieke Rethmeier uit Zwolle getrakteerd op een cadeaupakket, een lunch en de uitnodiging gast te zijn bij tentoonstellingsopeningen van Museum MORE. 

Kasteel Ruurlo is het monumentale thuis van de grootste Carel Willink-collectie. Het is de tweede locatie van Museum MORE. Het museum in Gorssel opende in 2015 zijn deuren en ontvangt meer dan 100.000 bezoekers per jaar. Met de komst van Kasteel Ruurlo verwacht MORE een verdere toename van het aantal bezoekers.

Foto: Joop van PuttenAnder nieuws