Header image

Kalveropfokkeuring voor kinderen in Borculo

BORCULO - Ook dit jaar houdt de Kalveropfokclub Borculo e.o. kalveropfokkeuring. Kinderen vanaf 5 jaar (uit Borculo, Haarlo, Geesteren en Gelselaar) kunnen zich aanmelden met een kalf om mee te doen. De keuring heeft als doel kinderen te leren omgaan met dieren, in dit geval dus een kalf, van de eigen boerderij of op de boerderij van een vriendje of vriendinnetje.

Kinderen verzorgen ongeveer twee maanden een kalf, ze worden hierbij twee keer door bestuursleden bezocht om te kijken of ze het kalf mooi schoon houden, het 'groeiboekje' goed wordt bijgehouden en tevens moet er een speciaal parcours met het kalf gewandeld worden. Tot slot vindt er op 8 juli nog een eindkeuring plaats, de beoordeling geschiedt dan door een externe jury. De punten die ze bij al deze beoordelingen verzamelen resulteert uiteindelijk in een klassement, waarbij de winnaar een wisselbeker in ontvangst mag nemen. Er is een beginnersklasse en een klasse voor gevorderden. Maar uiteraard is meedoen belangrijker dan winnen en er is voor elke deelnemer een leuk prijsje.

Op dinsdagavond 2 mei wordt er een instructieavond gehouden bij de fam. Hungerink, Beltrumseweg in Borculo, tel. 0545-271475. Op deze avond wordt precies uitgelegd wat er de komende twee maanden de bedoeling is. Alle (aanstaande) deelnemers en/of geïnteresseerden zijn op deze avond van harte welkom. De aanvang is 20.00 uur. Voor meer info kan men contact opnemen met M. Dijkman (06-22904524).
Ander nieuws