Header image

Mega Piraten Festijn terug naar Zelhem

ZELHEM – Het Mega Piraten Festijn keert op zaterdag 23 september terug naar Zelhem. Het rondreizende festival heeft voor de komende edities een extra grote vis aan de haak geslagen. The Original Voices of the Kelly Family, Johnny, Kathy, Patricia en Paul Kelly, treden dit najaar op alle MPF’s op. Maar natuurlijk zijn ook weer diverse bekende Nederlandstalige artiesten van de partij. Van Jan Smit tot Jannes, van Bökkers tot Jan Keizer & Anny Schilder. De presentatie is weer in handen van Willie Oosterhuis.

Dat een deel van The Kelly Family weer bijeen is, heeft alles te maken met Ancora. Deze act, die deel uitmaakt van de artiestenstal van Lukassen Produkties uit Nijmegen, één van de organiserende partijen binnen het MPF, wist enkele jaren geleden Kathy Kelly te strikken voor een gastoptreden op een cd. Dat smaakte naar meer. Lukassen raakte met Kathy aan de praat. Dat leidde er in 2016 toe dat Kathy, Johnny, Patricia en Paul voor het eerst sinds jaren weer gezamenlijk optraden voor een zesduizend-koppig publiek in Rossum (Twente). Daarbij waren de heren van Ancora uiteraard ook te gast. Organisator Eddie Mensink is nu apetrots dat hij de act mag bevestigen voor de komende serie Mega Piraten Festijnen (naast Zelhem ook Oldebroek, Marum, Klazienaveen, Wanroij en het GelreDome in Arnhem). “We zijn er ruim een jaar mee bezig geweest. En het is gelukt. De band is nog steeds enorm populair en wordt vaak gedraaid door de piraten. Daarom passen ze ook zo goed op het MPF. Het is een echt internationale act. The Kelly Family heeft wereldwijd 20 miljoen albums verkocht.”

The Kelly Family is natuurlijk niet compleet. Vader Daniel en moeder Barbara Ann zijn inmiddels overleden en diverse van hun kinderen doen ook niet mee. De familie verhuisde in de jaren zestig van de VS naar Spanje. Daarna trad de familie in heel Europa op als straatmuzikanten. Jarenlang voorwerk wierp haar vruchten af. In 1976 scoorde de familie een platencontract. Daarna volgden vele hits, evergreens als David's Song, Fell in Love with an Alien, Because it’s Love en The Children of Kosovo. Allemaal een mix van bombastische pop en folk. Eind jaren zeventig woonde de familie kort in Amsterdam en Volendam. Na de succestijden in de jaren zeventig, tachtig en negentig viel de act langzaam maar zeker uit elkaar. Maar Patricia, Kathy, Paul en Johnny hebben de handen dus inmiddels weer ineen geslagen.

Meezingfeest

Het Mega Piraten Festijn is Nederlands grootste festivalkaravaan. In totaal strijkt de tour dit jaar in maar liefst negen plaatsen neer. Het MPF draagt de titel ‘Europa’s grootste meezingfeest’ met trots. De opzet van het MPF is al jaren ongewijzigd. Een groot aantal bekende artiesten treedt op en presentator Willie Oosterhuis jut het publiek op tot volledige euforie. Willie is eigenwijs en presenteert gewoon in zijn Overijsselse dialect. En iedereen verstaat hem. De sfeer spat van het podium af! Maar de grootste artiest is het publiek zelf: zingen, in de polonaise lopen, hossen of gewoon lekker met een biertje in de hand alles bekijken vanaf een plekje bij de tap; alles kan en mag. De Mega Piraten Festijnen zijn geen feesten, het zijn vieringen. Vieringen van het piratenleven; vieringen voor de liefhebbers van deze zenders en vieringen van de (doorgaans) Nederlandstalige muziek. Eddie: “Iedereen die een MPF heeft bezocht, weet waarover ik het heb. Iedereen zingt mee. Verbroedering en gezelligheid; dat blijft onze insteek en daar wordt niets aan veranderd.”

Programma

The Original Voices of the Kelly Family, Jan Smit, Jannes, Bökkers, Ronnie Ruysdael, Ancora, Snollebollekes, Django Wagner, René Schuurmans, Lesley Williams, Henk Dissel, Mooi Wark, Gino Graus, Stef Ekkel, René Karst, Harten 10, Gebroeders Ko, Jacques Herb, John de Bever, Frank van Etten, Jan Keizer & Anny Schilder, Belinda Kinnaer, Marianne Weber en Helemaal Hollands.

Het welbekende terrein aan Slangenburgweg is geopend vanaf 18.30 uur. Aanvang is om 19.30 uur.

Kaarten

Fysieke kaarten (vanaf 25 euro) zijn in de voorverkoop te koop bij Café de Groes, Sigarenmagazijn Roenhorst en Radio Ideaal in Zelhem; de Bruna in Vorden; Café ’t Hemeltje in Ulft; Cigo Gemakshop Leuven in Zevenaar; Café de Snor in ’s Heerenberg; Koenders ’t Ware Huis in Gaanderen; ’t Keyzertje Bloemen en Meer in Varsseveld en bij alle winkels van Primera. Daarnaast zijn ze ook verkrijgbaar via www.megapiratenfestijn.nl en Paylogic.nl.Ander nieuws