Header image

Online solliciteren in de Bibliotheek Eibergen

EIBERGEN - Vanaf maandag 12 juni biedt de Bibliotheek Oost-Achterhoek in haar vestiging in Eibergen een gratis online sollicitatietraining aan. Deze training bestaat uit zes bijeenkomsten van een uur en is gratis te bezoeken. Opgave is tot 31 mei mogelijk bij het Servicebureau van de Bibliotheek: 088-0062929.


Tijdens de online sollicitatietraining 'Zoek Werk' krijgen cursisten stap voor stap uitgelegd hoe er sneller én met plezier een baan gevonden kan worden. Naast de online training wordt er gebruik gemaakt van een werkboek ter ondersteuning. De training is met name bedoeld voor iedereen met een opleiding tot of gelijk aan MBO2.
Onderwerpen die behandeld worden zijn: het uitzendbureau, het zoeken van vacatures, sollicitatiebrief en cv, netwerken en het sollicitatiegesprek. 


Tijdens de training kan iedereen op zijn of haar eigen tempo werken. De begeleiding is in handen van een ervaren docent/coach. Er is plek voor maximaal 10 deelnemers. Deelnemers moeten wel enige ervaring hebben met het werken op de computer. De Bibliotheek zorgt voor de laptops, maar oortjes dienen de deelnemers zelf mee te nemen.


Deze training is onderdeel van de pilot 'Zoek Werk' en wordt aangeboden door de Bibliotheek Oost-Achterhoek in samenwerking met De Levende Sollicitatiegids. Ander nieuws