Header image

Op pad in het Wooldse veen bij Winterswijk

WINTERSWIJK - Ga op zondag 6 augustus mee met een prachtige zondagochtendwandeling door het Wooldse veen bij Winterswijk. Geniet onderweg van de rust en de bijzondere planten, die op dit moment te bewonderen zijn. De wandeling begint om 9.30 uur en duurt 1,5 uur. De kosten bedragen € 5,- voor leden van Natuurmonumenten en € 8,- voor niet-leden (kinderen lid € 4,-, kinderen niet lid € 7,- ). Let op: tickets zijn alleen vooraf te koop via www.natuurmonumenten.nl/activiteiten.


Hemelsblauwe klokjesgentiaan

Maak kennis met één van de laatste nog levende hoogveengebieden in Nederland. Ervaar de afwisseling van hoogveen, heide en moerasbos. Ontdek de bewoners van al die verschillende stukjes natuur en leer zeldzame planten kennen. In augustus is de boomvalk te bewonderen, die jaagt op libellen als de grote keizerlibel. Ook staat de klokjesgentiaan in bloei en is het vleesetende plantje zonnedauw te zien. Het Wooldse veen is een gebied voor echte fijnproevers!


Praktische

De wandeling gaat grotendeels over een smal plankenpad en is daardoor alleen geschikt voor mensen die tredzeker. Een verrekijker en anti-muggenmiddel zijn aan te raden.

 

Meer activiteiten?

Kijk op www.natuurmonumenten.nl en volg ons op facebook Achterhoek Natuurmonumenten.

 

Foto: Natuurmonumenten-Bert VreemanAnder nieuws