Header image

Open Imkerijdagen in Achterhoek

EIBERGEN - Op Zaterdag 8 en Zondag 9 Juli openen vele Nederlandse imkers hun bijenstanden voor het publiek tijdens de achtste Landelijke Open Imkerijdag. Ook in Berkelland kan het publiek een kijkje nemen in de bijzondere wereld van de bijenhouderij. Enthousiaste imkers vertellen over het fascinerende leven van de honingbij en demonstreren graag wat er komt kijken bij hun mooie hobby.

Bijenhouden is meer dan een bijenvolk in een kast onderbrengen en verzorgen. Het betekent ook slingeren van de gewonnen honing, het vangen van of voorkomen van zwermen en inspelen op het weer en de natuur. Vers gewonnen honing is te proeven, u kunt in een bijenvolk kijken en misschien laat de bijenkoningin zich zien.

In Berkelland kunt u op Zaterdag 8 Juli vanaf 11.00 uur terecht bij:

Imkerij “De Imme”
Kormelinkweg 2a
7151 NM Eibergen

Hier kunt u een kijkje nemen bij een imker waarbij de hobby behoorlijk uit de hand is gelopen. Imker Dajo Wielens heeft een semi-professionele imkerij waarbij hij veel meer aspecten van het bijenhouden kan tonen dan een gemiddelde hobbyimker. Het is bij uitstek een locatie waarbij u ook kennis kunt maken andere bijenproducten zoals stuifmeel, propolis etc.

Op Zondag 9 Juli is van 11.00 uur tot 17.00 uur een imker aanwezig tijdens de natuur- milieu en nationale imkerijdag bij:

Boerderijmuseum “de Lebbenbrugge”

Lebbenbruggedijk 25

7271 SB BorculoAnder nieuws