Header image

Oranjemarkt Eibergen

EIBERGEN - Toeristisch Informatiepunt InEibergen organiseert ieder jaar de traditionele Oranjemarkt met ruim 250 kramen. Deze gezellige markt is in de loop der jaren uitgegroeid tot de grootste in de regio! De markt wordt gehouden op Koningsdag. 


Vrijdag 27 april, in het centrum van Eibergen. De Oranjemarkt mag gezien worden als een vrije markt: Alles mag (binnen redelijke grenzen) te huur, te koop of ter informatie aangeboden worden. Iets demonstreren wordt zeer op prijs gesteld. Iedereen, zowel particulier, vereniging als ondernemer, wordt in de gelegenheid gesteld om aan de markt deel te nemen. Omdat het een vrije markt is wordt niet aan branchebescherming gedaan, maar betreffende de verkoop van etenswaren en alcoholische dranken zijn er enkele beperkingen. In voorkomend geval dien je eerst contact op te nemen met het Toeristisch Informatiepunt Eibergen.
 

Particulieren en ondernemers, verenigingen en stichtingen, kunstenaars en muzikanten, ze staan er allemaal. Je vindt er onder andere spullen uit de zolderopruiming, brocante, kinderspeelgoed, vintage kleding van particulieren maar ook speciale aanbiedingen en lekkernijen van verschillende ondernemers en natuurlijk muziek! Kom ook genieten van de Oranjemarkt!
 

De route loopt van de Laagte naar de Kleine Hagen en staan er kramen opgesteld tussen het Brinkplein en de Grotestraat. Ook in de zijstraten staan vele kramen. Het rondje rondom de oude Mattheuskerk en langs de Huve blijft in de route en op het gras zullen heel wat kinderen hun spulletjes aanbieden.
 

De markt op Koningsdag is van 10.00 uur tot 15.00 uur, de winkels in het centrum zijn dan allen geopend. De winkel van TIP InEibergen aan de Grotestraat 59 is geopend vanaf 7.30 uur, daar kunnen deelnemers ook terecht voor vragen betreffende de standplaatsen.
 

Komt u met de auto? Parkeren is geen probleem. Bij de sporthallen is de grootste gelegenheid om uw vervoermiddel te stallen. Verkeersregelaars zullen u op weg helpen. U kunt zich hier inschrijven. De inschrijving is gesloten. Op vrijdag 20 april tot 12.00 uur is de website www.ineibergen.nl nog beschikbaar voor aanmeldingen.

 Ander nieuws