Header image

Organisatie Fiets4Daagse waarschuwt: ga schuilen bij onweer

BORCULO - De organisatie van de Fiets4Daagse in Borculo waarschuwt de deelnemers voor mogelijke onweersbuien. Het KNMI heeft voor woensdagmiddag en -avond code geel afgegeven omdat er in Gelderland kans is op onweer met hagel en windstoten.

'We raden de mensen aan om bij hevige onweersbuien te schuilen', legt Ina Wiegers van organisator Toeristische Informatie Borculo uit. 'We hebben de optie overwogen om de tocht te vervroegen, maar dat was op zo'n korte termijn niet te organiseren. Daarnaast is het natuurlijk ook de eigen verantwoordelijkheid van de mensen.'

De 46ste editie van de Fiets4Daagse in Borculo startte dinsdag. Hieraan deden ruim 600 mensen mee. Dat is volgens de organisatie een record. De deelnemers kunnen elke dag kiezen welke afstand ze willen afleggen: 25, 40 of 50 kilometer. Tijdens de rit moeten ze stempels halen bij vaste stempelposten.

Valpartijen
Woensdag staat de Theetuinenroute op het programma. Op de eerste dag volgden de deelnemers de Berkelroute. Tijdens de tocht kwamen vijf mensen ten val. Eén slachtoffer moest zelfs met de ambulance naar het ziekenhuis worden gebracht.

'Dat zijn geen fijne dingen. Weet je, mensen fietsen vrijwel allemaal in groepen en dan is de aandacht voor de weg vaak toch minder. Daarbij zijn er natuurlijk veel deelnemers met elektrische fietsen. Als je dan met flinke vaart een zandpad opsjeest, kan dat gevaarlijk zijn', reageert Wiegers.

Zandweggetjes vermijden
De organisatie heeft de afgelopen jaren de route vanwege de vooral oudere deelnemers al aangepast. Zo wordt de voorkeur gegeven aan goed begaanbare wegen. 

'Maar het is niet zo dat we alle zandwegen vermijden. We kijken toch naar de kwaliteit van de route', besluit Wiegers.Ander nieuws