Header image

Routewijzing buurtbuslijn 199

EIBERGEN/REKKEN - In overleg met Arriva en de gemeente Berkelland heeft het bestuur van de buurtbus besloten de dienstregeling en de route per 1 mei 2017 aan te passen. Directe aanleiding voor deze aanpassing is het tijdelijk in gebruik nemen van een gedeelte van de voormalige tbs-kliniek door Tactus Enschede.

 

Daarnaast is het bestuur ook benieuwd naar de belangstelling voor de buurtbus in het gebied van Hölterweg/Dr. Slotlaan en de Rakekolkweg. Verder is het belangrijk om camping Den Borg en grensovergang Oldenkotte per buurtbus bereikbaar te houden. De wijziging duurt eerst tot 1 januari 2018. De nieuwe dienstregeling zal worden aangebracht op de haltepalen.

Wijzigingen

199a   

Haaksbergen via Rekken naar Eibergen: tot camping Den Borg ongewijzigd, daarna Kienvenneweg, halte bij voormalige tbs, Rakekolkweg, Hölterweg, rest van de route blijft ongewijzigd.

199b   

Eibergen via Rekken naar Haaksbergen: tot Lindevoort ongewijzigd, daarna Hölterweg, Rakekolkweg, halte bij voormalige tbs, Kienvenneweg, Oldenkotseweg, rest van de route blijft ongewijzigd.

De nieuwe route is netto 1300 meter langer

In tijd vertaald: 2 minuten per enkele rit. De aansluitingen in Haaksbergen op bussen 62 en 53 blijven intact.Ander nieuws