Header image

Ruurlose Week van Geluk

RUURLO - 23 tot en met 27 oktober is het de Week van Geluk in Ruurlo! Het Repair Café, ’t Dorpshuis, Old Reurle, Voormekaar Ruurlo en de Bibliotheek Oost-Achterhoek hebben hiervoor de handen ineen geslagen. In deze week vinden er in het bibliotheekgebouw verschillende activiteiten plaats rond het thema Geluk. En Ruurloërs kunnen Ruurloërs nomineren voor de speciale geluksactie van Voormekaar en verschillende Ruurlose winkeliers en ondernemers!

 Geluk zit ‘m in de kleine dingen
Een ander verder helpen. Er voor iemand zijn. Je inzetten voor Ruurlo. Het zijn de kleine dingen die het grote verschil voor de ander én voor Ruurlo kunnen maken. Met die gedachte organiseren de gebruikers van het bibliotheekgebouw en verschillende lokale ondernemers/winkeliers in de Week van Geluk verschillende activiteiten.

 Geluksactie van Voormekaar Ruurlo en Ruurlose winkeliers/ondernemers
Zo heeft Voormekaar Ruurlo het idee opgevat om samen met verschillende Ruurlose winkeliers/ondernemers tijdens de Week van Geluk dorpsgenoten te verrassen. Vanaf 20 oktober tot en met 26 oktober kunnen Ruurloërs andere dorpsgenoten nomineren die iets goeds doen voor een ander en daarmee Ruurlo een beetje mooier maken. Dit kan van alles zijn: van een buurman die klaar staat als je dat nodig hebt tot een moeder die actief is bij de vereniging. Met de speciale kaart die te krijgen is bij de lokale ondernemers kunnen inwoners meedoen. En wie weet: ontvangt u op 27 oktober een mooie verrassing!

 

 

Dinsdag 24 oktober 10.00-12.00 uur : geluksmomentjes omzetten in woorden
‘t Dorpshuis en de Bibliotheek Oost-Achterhoek organiseren in de Week van Geluk een gedichtenochtend. Inwoners zijn van harte welkom om mee te doen en zelf aan de slag te gaan met het maken van een gedicht rondom het thema ‘Geluk’. Natuurlijk is het ook mogelijk om te komen luisteren. Niets hoeft, alles mag, neem eventueel een gedichtenbundel mee. Voor koffie en thee wordt gezorgd.

 

 

Donderdag 26 oktober om 20.00 uur: Lezing: Eet jezelf gelukkig en Repair Café extra geopend

Eet jezelf gelukkig. Het klinkt kort door de bocht maar toch is het mogelijk. Hierover en meer gaat de gratis lezing die wordt verzorgd door Dorien Agelink van Lekker Leven Voedingsadvies. Vanuit haar praktijk in Ruurlo begeleidt zij individuele cliënten en groepen die willen werken aan een gezonde leefstijl, waarbij de keuze voor Puur Gezonde voeding van essentieel belang is.
In de middag is het Repair Café Ruurlo extra geopend. Kom even langs, tussen 13.30 en 16.30 uur.

Ook is er op vrijdag 27 oktober een Cine-breng film om 20.00 uur. Entree is 5 euro, voor Bibliotheekleden 4 euro. Na afloop van de film wordt een drankje aangeboden.

 


De hele week: vitrinethema Toen was Geluk heel gewoon, archief extra geopend op 25 oktober
De Historische vereniging ‘Old Reurle’ is in haar archieven gedoken en op zoek gegaan naar oud (beeld)  materiaal rondom ‘Geluk’. Kom even kijken bij de vitrine of loop even langs op woensdag 25 oktober. Het archief is deze ochtend extra geopend.   Ander nieuws