Header image

Samen Gestelde Menwedstrijd 8 en 9 juli Heelweg-Varsseveld

VARSSEVELD - Al jaren staat het 2e weekend van juli voor de leden van koetsiersvereniging “ in ’t Tuug” in het teken van de organisatie van een Samengestelde Menwedstrijd een groots evenement voor de mensport. Het weekend van 8 en 9 juli aanstaande zal dit voor de 33ste keer zijn met daarbij het Districtskampioenschap Oost.

 

De uit heel Nederland komende deelnemers met prachtige aanspanningen en uitrusting in combinatie met het sportieve element van het mennen in de dressuur, vaardigheid en de marathon zijn een lust voor het oog van het publiek. De wedstrijd is verdeeld over 2 dagen en begint op  de zaterdag met een dressuur en vaardigheidstest. Op de zondag zal het onderdeel marathon worden verreden met daarin weer uitdagende en spectaculaire nieuwe hindernissen en de waterbak.

 

De hindernissen zijn zo geplaatst dat ze wandelend goed te bereiken zijn en liggen dicht bij elkaar. Vele vrijwilligers zullen weer klaar staan om te helpen met de voorbereidingen en te helpen op de wedstrijddagen. Zonder hen is het niet mogelijk om dit evenement te doen slagen.

 

Met enige trots kunnen ze u vertelen dat Theo Timmerman succesvol vierspanrijder internationaal en nationaal, hij maakte diverse keren deel uit van het medaillewinnende Nederlandse vierspanteam op wereldkampioenschappen en landenwedstrijden, tijdens de wedstrijd weekend op zaterdag een demonstratie dressuur zal geven en op zondag de marathon zal afsluiten.

 

Het wedstrijdterrein is nabij en in het natuurgebied “ de Vennebulten” op het terrein van motorcross vereniging de VAMAC tegenover de Radstake aan de Twenteroute 8 te Varsseveld.

 

Op beide dagen zal het programma tussen 8 en 9 uur starten. De toegang en het parkeren is gratis.

 

Voor verdere informatie kunt u contact opnemen met Marianne Kampshof.    Secretaresse van de wedstrijd commissie Samengestelde Menwedstrijd koetsiersvereniging “in ’t Tuug". Per mail:  familiekampshof@hotmail.com of mobiel : 06-46628077.Ander nieuws