Header image

Samen in dezelfde zak

BERKELLAND - De Gemeente Berkelland krijgt van haar inzamelaar Ter Horst nog wel eens meldingen dat er bij de inzameling van plastic, metaal en drankenkartons verkeerd materiaal wordt aangeboden. Zij nemen dat ook niet mee.

 

Want luiers, tuinstoelen, speelgoed, tuinslangen, dakleer, dekzeilen en wasbakken horen NIET in de plastic inzamelzakken thuis. Is uw huishoudelijk afval een verpakking van plastic, metaal of drankenkarton dan hoort dit WEL in de inzamelzak.

Gescheiden inzameling

In Berkelland zamelt men plastic verpakkingsafval, drankenkartons en blik gescheiden van het restafval (grijze container) in. Ze kunnen in de plastic inzamelzakken worden aangeboden. De kwaliteit van het ingezamelde PMD kan echter beter. De sorteerinstallatie waar het  PMD wordt aangeleverd is ingericht op verpakkingen. Gebruiksvoorwerpen zoals tuinslangen, speelgoed, tuinstoelen en dekzeilen behoren daar niet toe en verstoren het sorteerproces. Ook verpakkingen die niet helemaal leeg zijn, kunnen storingen veroorzaken, doordat resten ervoor kunnen zorgen dat de machines vastlopen.

Goed scheiden

De oproep is om jezelf bij het scheiden van PMD altijd de vraag te stellen: is mijn afval een verpakking van plastic of metaal of een drankenkarton? Is het antwoord op deze vraag ja, dan hoort het bij PMD en anders niet. In dat geval hoort het plastic afval in de grijze container.Ander nieuws