Header image

Slagwerkgroep St Jan Meddo geeft jubileumconcert

MEDDO - Fifty Shakes of Percussion. Onder deze titel viert de slagwerkgroep van muziekvereniging Sint Jan uit Meddo op 11 november 2017 haar 50-jarig bestaan met een spetterend en veelzijdig jubileumconcert in schouwburg De Storm in Winterswijk. De avond bestaat uit een verrassend en zeer gevarieerd programma. De slagwerkers laten zeer uiteenlopende muziekstijlen en instrumenten horen dat wordt ondersteund met meerstemmig zang van de Achterhoekse vocal group Miss-Sonance.

 

Ook Shuffle uit Groenlo zal het jubileum van de Meddo slagwerkers opluisteren met de voor hen kenmerkende energieke performance. The Shuffle Percussion Group, zoals de Groenlose percussiegroep officieel heet, is een eigenwijze, eigentijdse en energieke slagwerkgroep, die zich profileert door slagwerk in een showend theatraal jasje te verpakken. Van de precieze Japanse, het swingende Braziliaanse tot het groovende Afrikaanse slagwerk, de performers van Shuffle brengen het samen tot een spectaculaire beleving.

 

Daarnaast vertonen de professionele drummers René Creemers en Wim de Vries, die sinds april 2000 samen The Drumbassadors vormen, hun virtuoze slagwerkkunsten.

 

De muzikale achtergronden en invloeden van Wim en René lopen sterk uiteen waardoor de brede basis inmiddels is uitgegroeid tot een muzikale, creatieve en virtuoze show waarin de bezoekers worden vermaakt met showelementen als sticktwirling en rappen en waar ook talrijke niet-drummers steeds meer van blijken te genieten.

 

Niet alleen The Drumbassadors zullen het publiek weten te vermaken. Ook de slagwerkers van Sint Jan zal haar publiek deze avond aansporen tot actie; een heuse recordpoging die de titel van het concert alle eer aan zal doen. Nieuwsgierig geworden? Kom naar De Storm op zaterdag 11 november. Het concert gebint om 20.15 uur. Kaarten zijn te bestellen via www.theaterdestorm.nl of aan de kassa van theater De Storm.Ander nieuws