Header image

Theater Onder de Molen presenteert een muzikale vertelling

VORDEN -  Zondagmiddag (23 april) presenteert “Theater Onder de Molen” de muziektheatervoorstelling met de titel: “Mag ik even vragen wat dit te betekenen heeft?“. Deze voorstelling is geschikt voor het hele gezin.

Countertenor en meesterverteller Hugo Naessens neemt het publiek mee in een fijngesneden en komisch verhaal dat hangt tussen muzikale vertelling en onvervalst cabaret. 

Naesens wilde vroeger pianist worden, althans dat dacht hij. Hij kon een beetje pianospelen, wilde muziek maken en dus leek het logisch om piano te gaan studeren. Zijn onvolprezen pianoleraar Jacques Hendriks heeft hem de studie waarachtig ook nog door gesleept, maar al gauw bleek zingen veel leuker te zijn. Hij ervoer het als directer en meer ongefilterd dan pianospelen.

De basis van zijn carrière is gelegd door als eerste counter-tenor af te studeren aan een Nederlands conservatorium. Dat was nog niet zo makkelijk in die tijd, de meeste zangdocenten waren bang om hun vingers te branden aan een ongebruikelijk stemtype als de zijne. Uiteindelijk is Neasens aan het Arnhems Conservatorium bij Aafje Heijnis beland, die zich heel huishoudelijk bediende van haar gezonde Hollandse verstand, haar fabelachtige oren en haar jarenlange ervaring. Van haar heefty Neasens een uiterst gedegen opleiding gekregen waar hij nu als zanger én als pedagoog nog steeds plezier van heeft.

Zijn eerste concert gaf Neasens na drie maanden zangles. Dat kan nooit heel fantastisch geweest zijn, maar een countertenor was toen nog iets heel bijzonders en verder blufte hij zich in die tijd overal doorheen. Hij heeft meteen tijdens mijn studie al een hoop podium-ervaring opgedaan. Bach, Handel, Machault, Dufay, hij zong het allemaal, solistisch zowel als in ensembles. Na een jaar zangles m'n eerste Messiah, na drie jaar de Johannespassion en na vijf de Mattheus.

Muzikale begeleiding bij de voorstelling in Theater Onder de Molen: Angela Kreeftmeijer (klarinet), Paul Gelsing (piano).

Dit optreden is in het theater aan de Lindeseweg 29 in Vorden (buurtschap Linde) en begint zondagmiddag om 15:00 uur. De toegangsprijs is € 10,00 (excl. consumpties). Kaarten kunnen aan de zaal worden gekocht.

Dit bijzondere theater heeft een beperkte capaciteit. Vooraf reserveren wordt aanbevolen en is mogelijk via de website www.theateronderdemolen.nl. Op deze website vindt u tevens het volledige voorjaarsprogramma van het theater.Ander nieuws