Header image

Theaterbus KunstKring Ruurlo rijdt naar Enschede

RUURLO - Lucas en Arthur Jussen, zij behoeven nauwelijks introductie bij klassieke muziekliefhebbers. Beiden vieren, ook solistisch, succes na succes op alle continenten van de wereld. Na hun eerste samenwerking met Amsterdam Sinfonietta o.l.v. Candida Thompson werden meteen plannen gemaakt voor een vervolg. Dat vervolg is er nu: in het Muziekcentrum in Enschede spelen zij op vrijdag 24 november samen twee concerten van Johann Sebastian Bach. Na de pauze slaan Amsterdam Sinfonietta en Slagwerk Den Haag de handen ineen voor een van grote meesterwerken van de twintigste eeuw: Muziek voor snaren, slagwerk en celesta van Bela Bartók. Regisseur Stanley Kubrik gebruikte het in zijn thriller ‘The Shining’. De Theaterbus van de KunstKring Ruurlo rijdt naar Enschede met opstapplaatsen in Ruurlo, Borculo en Neede.

 

De theaterbus is een initiatief van de KunstKring Ruurlo en rijdt voor het vijfde seizoen naar schouwburgen in de omgeving. Enschede, Arnhem, Deventer en Apeldoorn zijn daarbij favoriet. Het idee van de theaterbus is gebouwd op drie pijlers: veiligheid, gemak en gezelligheid. In de winter veilig naar een theater vanaf verschillende opstaplaatsen, niet hoeven zoeken naar een parkeerplaats, voor de deur van de schouwburg worden afgezet en opgehaald, in gezelschap van mensen met dezelfde interesse. Een rollator en een opbouwbare rolstoel zijn geen belemmering om zich op te geven, hoewel het aantal rolstoelplaatsen in een schouwburg beperkt is. Met de verschillende schouwburgen zijn in de loop van de jaren goede relaties opgebouwd. De belangrijkste afspraak is dat een optie kan worden genomen op 40 plaatsen tot twee weken voor de voorstelling. Er moeten dan tenminste 30 kaarten zijn verkocht om de bus kostendekkend te laten rijden. De seizoensprogrammering is breed: klassieke muziek, w.o. ook opera, wereldmuziek, toneel, dans en voor het eerst ook museumbezoek, kortom voor elk wat wils.

 

Opgeven via de website
Opgeven voor het concert in Enschede kan tot uiterlijk 10 november via de website. Een toegangskaart kost € 38,50 (2e rang), inclusief  € 13,00 voor de bus. Informatie over o.a. de vertrektijden en -plaatsen in Neede, Borculo en Ruurlo   ontvangen de deelnemers per e-mail enkele dagen  vóór de voorstelling. Voor meer informatie www.kunstkringruurlo.nl of telefonisch: Ton van Uem, 0545 272754.

 

 De foto is gemaakt door Dirk Kikstra.Ander nieuws