Header image

Vernieuwende hedendaagse kunst in museum Villa Mondriaan


Winterswijk - Naast de permanente tentoonstelling met het vroege werk van Mondriaan biedt museum Villa Mondriaan altijd een podium aan vernieuwers van deze tijd. Op 21 september wordt naast de hoofdtentoonstelling ‘Het Spirituele Pad’ over Piet Mondriaans religieuze zoektocht ook het werk van fotografe Stephany Caparn, kunstenaar Frank Bruggeman en schilder Remco Dikken onthuld.

 

Stephany Caparn (1991) laat zich in haar fotografie inspireren door de gestileerde werken uit de Renaissance. De focus uit die periode op het menselijk lichaam met kalme poses, opvallende plooien in de kleding en levensechte beelden komt in Caparns werk terug. Haar fotografie schetst een dromerig beeld van een betere wereld met kenmerkende modieuze outfits en zachte kleuren.

 

In de serie ‘Nobody Sees a Flower Really’ speelt Caparn met de archetypes van vandaag. Volgens de Zwitserse psychiater Carl Jung zijn archetypes symbolische figuren die we op de een of andere manier onbewust begrijpen. Door levenservaringen zijn deze onderdeel geworden van ons collectieve onderbewustzijn. Caparn wil in de reeks portretten een nieuwe hedendaagse en meer diverse betekenis aan deze archetypes geven.

 

Frank Bruggeman (1966) is als autonoom kunstenaar en ontwerper gefascineerd door de invloed van de mens op de natuur. In zijn installaties en natuurobjecten staat de menselijke omgang met het plantaardige centraal. Bruggeman verwerkt in zijn installaties vaak zowel wilde als gecultiveerde planten in levende en gedroogde staat. Hij betuigt hiermee zijn respect voor botanisch materiaal, dat vaak wordt genegeerd of genadeloos is afgedankt door de mens.


De in Hengelo geboren kunstenaar Remco Dikken (1981) tekent en schildert al jaren. Overal om zich heen vindt hij onderwerpen voor zijn kleine schilderingen, van een danseres tot aan het voetbalveld. Dikken legt de klemtoon in zijn werk vooral op het beeld. In ieder werk speelt een los onderwerp de hoofdrol, maar naast elkaar creëren de elementen uit de schilderingen een nieuw verhaal. 

 

Persbericht: Tentoonstellingen hedendaagse kunstenaars Stephany Caparn, Frank Bruggeman en Remco Dikken in museum Villa Mondriaan
Datum: 21 september 2018 t/m 3 maart 2019
Adres: Zonnebrink 4 (ingang Ratumsestraat), Winterswijk
Openingstijden: 6 maart 2018 t/m 4 november 2019 - di t/m zo van 11 tot 17 uur
                              5 november 2018 t/m 10 maart 2019 – vr t/m zo van 11 tot 17 uur
Informatie: www.villamondriaan.nl of +31 (0) 543 51 54 00

 

 Ander nieuws