Header image

Workshop etser Wim van der Meij bij de KunstKring Ruurlo

RUURLO - Van vrijdag 28 juli t/m 28 september exposeert de Zutphense etser Wim van der Meij zijn werk op uitnodiging van de KunstKring Ruurlo. De tentoonstelling is te zien in het Kulturhus in Ruurlo, Nieuwe Weg 5. Elke werkdag van 09.00 – 17.00 is deze gratis te bezichtigen. De feestelijke opening is op vrijdag 28 juli om 16.30 uur, waarbij iedereen van harte is uitgenodigd.  Bijzonder aan deze tentoonstelling is dat Wim van der Meij  een workshop ‘etsen’ verzorgt op zaterdagmiddag 2 september in het atelier van de kunstkring, eveneens in het Kulturhus.

 

Wim van der Meij in 1949 geboren in de bollenstreek heeft tekenen al zijn hele leven lang als hobby, maar na zijn eerste etslessen in 1977 sloeg de hobby om in passie. Wim volgt avondstudies aan de Koninklijke Academie in Den Haag en raakt zo begeesterd dat hij in 1986 besluit zijn baan op te zeggen en als fulltime kunstenaar aan de slag te gaan. In 1988 verhuist Wim naar Zutphen. Hij doet zijn inspiratie op in het gevarieerde landschap van Nederland met zijn rivieren en steden, zijn bomen en schepen. Als etser maakt Wim faam en hij creëert  dan ook  een uitgebreid oeuvre. Hij heeft geëxposeerd in binnen- en buitenland en zijn werk is opgenomen in veel collecties. Regelmatig is hij te vinden op de zondagse Kunstmarkt aan het Spui in Amsterdam.

 

Informatie over de workshop: www.kunstkringruurlo.nl . Aanmelden voor de workshop: cursusadministratie@kunstkringruurlo.nl of bellen met Lieneke Tanis 06-51609497. Meer info over de kunstenaar: www.wimvandermeij.nlAnder nieuws