Header image

Jeugd organiseert concert Excelsior Gelselaar

GELSELAAR - De voorbereidingen zijn in volle gang. De jeugd van muziekvereniging Excelsior Gelselaar zijn het Bevrijdingsconcert aan het organiseren. De club (Naomi, Jesse, Cornel, Lieke, Maureen Lucas en Janiek) zijn erg enthousiast! Er zijn zelfs al volop ideeën voor volgend jaar, maar dan willen ze ook graag zelf het thema bedenken.

Maar eerst 5 mei a.s.! Excelsior heeft zichzelf de vraag gesteld: Hoe houden we onze vereniging bloeiend de komende jaren? Het antwoord is: we moeten de jeugd enthousiast houden/krijgen en meer betrekken bij de vereniging.

Er werd een brainstorm avond gehouden met de jeugd tussen de 12 en 21 jaar, over hoe het komende bevrijdingsconcert eruit moest komen te zien. Waar denk je aan bij bevrijding, hebben jullie ideeën over muziek, locatie en aankondiging etc. Meteen kwamen er ideeën op tafel en besloten 7 jeugdleden te willen helpen met de organisatie.

De grote opzet is inmiddels klaar. Er worden nog mensen benaderd om hun medewerking te verlenen, om er een knallend concert van te maken! Uiteraard houdt het bestuur een oogje in het zeil. De jeugd komt er achter dat er veel komt kijken bij het organiseren van een concert, en dat we rekening moeten houden met budget, is er wel bladmuziek etc.

 Waarbij volwassen bij bevrijding denken aan bijv. Vera Lynn, denkt de jeugd aan festivals en muziek van bijv. Happy van Pharrell. Maar de volwassenen van Excelsior kijken enthousiast toe, hoe gedreven de jeugd is om er een mooi concert van te maken en zich inzetten voor Excelsior.

Dus: mensen uit en rondom Gelselaar, jeugdleden, leden en besturen van andere verenigingen: schrijf 5 mei vast in uw agenda!

Muziekvereniging Excelsior Gelselaar,  u hoort er meer van de komende jaren!Ander nieuws