Header image

Nacht van de Nacht op natuurpark Kronenkamp Neede

NEEDE - Op zaterdag 28 oktober is er de landelijke Nacht van de Nacht. Het IVN –Oost Achterhoek doet in samenwerking met de Stichting Vleermuizendorp Neede en Stichting Natuurpark De Kronenkamp. Startplek: Natuurpark de Kronenkamp, Kronenkamp 14, 7161 HE, Neede. Er is ruime parkeerplek vlakbij de ingang van het Natuurpark. Aanvang 19.30 uur.

 

In het hele land organiseren natuurorganisaties deze avond met het doel mensen inzicht te geven welke invloeden lichtvervuiling heeft op mens en natuur.

 

Het avondprogramma start om 19.30 uur met een presentatie waarin men met de aanwezigen ingaan op het vele licht overal om ons heen. Wat doet dat overal aanwezige licht met de mens en welke nadelige gevolgen heeft het op de dieren en de natuur in het algemeen?

 

Om de deelnemers dit te laten beleven wordt u uitgenodigd voor een wandeling in het omliggende park. Luisteren daar naar de geluiden van het nachtleven in het bos. Misschien hoor je dan de roep van de bosuil, spot je bij goed weer met een batdetector nog wat vleermuizen. Als het weer meezit, kun je misschien nog van een mooie sterrenhemel genieten. Zet dus al je zintuigen op scherp en zoek je pad! Voor kinderen is dit een spannend avontuur, maar graag meedoen onder begeleiding.

 

Voor nadere inlichtingen: johnenankehollink@hetnet.nlAnder nieuws