Header image

Alzheimer Café over beweging bij dementie

DOETINCHEM- Het Alzheimer Café behandelt op 9 mei het onderwerp ‘dementie en bewegen’. Uit onderzoek blijkt dat beweging niet alleen een positieve uitwerking heeft op de kwaliteit van leven, maar ook op het ziekteproces. 


Er is veel onderzoek gedaan naar de invloed van bewegen op dementie. Daaruit blijkt dat bewegen de kwaliteit van leven vergroot en het ziekteproces iets kan afremmen. Bewegen heeft ook een positief effect op het slaappatroon, de eetlust, stemming, communicatie en op angstgevoelens en onrustigheid. Samen met anderen bewegen stimuleert tegelijkertijd het sociale leven. Dit alles komt aan bod op dinsdagavond 9 mei in het Alzheimer Café, gehouden in het Borghuis aan de Burg aan de Van Nispenstraat in Doetinchem. De toegang is gratis, bezoekers hoeven geen donateur te zijn, of lid van Alzheimer Nederland. Gespreksleider is Selma Ankersmit, psycholoog bij Sensire.

Tijdstip: 19.30-21.30
Inloop vanaf 19.00u

Het Alzheimer Café besteed maandelijks aandacht aan alle vormen van dementie, waaronder de dementie-vorm Alzheimer. Meer informatie is te vinden op de website van Alzheimer Nederland.
 


 Ander nieuws