Header image

Antiek speelgoed in de kijker in Doetinchem

DOETINCHEM - In de herfstvakantie van 14 t/m 22 oktober a.s. staan in het Openbaar Vervoer en Speelgoed Museum aan de Stationsstraat 50 in Doetinchem weer de houten treinbanen van dhr. Onno van Hooren opgesteld.

Jonge kinderen kunnen naar hartenlust weer met deze banen spelen. Onno, zelf een grote liefhebber, heeft een grote collectie houten locomotiefjes en wagons, hij nodigt alle kinderen uit om met hem samen de baan vorm te geven. Voor de begeleiders van de jeugdige bezoekers en voor iedereen die interesse heeft in de geschiedenis van het openbaar vervoer in de Achterhoek en antiek speelgoed is er in het museum genoeg te bewonderen! De collectie over het openbaar vervoer in de Achterhoek bevat bijzondere objecten, uit een tijd die velen nog goed kennen.

Antiek speelgoed. Op woensdag 18 oktober a.s. zal dhr. Lucien te Brake van 13.30u tot 16.30u naar het museum komen en vertellen en uitleg geven over antiek speelgoed. Lucien is verzamelaar van antiek speelgoed. Een deel van zijn collectie uit de periode rond 1900 heeft hij toevertrouwd aan het openbaar vervoer en speelgoedmuseum. De collectie van dhr. Te Brake is uitgestald in het authentieke speelgoedwinkeltje Don Quichotte, dat in het museum staat. Vele mooie en bijzondere antieke stukken zijn hier te zien, van zeer  alledaags oud speelgoed tot bijzondere en unieke stukken van o.a. van de Firma Gottschalk. Dick Chargois: “De collectie antiek speelgoed neemt een deel van het museum in. Veel antiek speelgoed wordt de laatste tijd spontaan aan ons aangeboden. Daar zijn wij heel erg blij mee. Dhr. Te Brake kan er prachtige verhalen over vertellen. Iedereen is van harte welkom.”

De robots lopen! Sinds enige tijd bezit het Openbaar Vervoer en Speelgoedmuseum de unieke verzameling robots van Pierre Janssen. Zo’n 120 robotjes uit de jaren 60 en 70 vormen maken permanent deel van de collectie van het museum. Tijdens de herfstvakantie zullen meerdere robotjes in werking geshowd worden.

Het Openbaar Vervoer & Speelgoed Museum is gevestigd aan de stationsstraat 50 in Doetinchem.

Speciaal tijdens deze herfstvakantie zijn de openingstijden: maandag t/m zaterdag: van 12 tot 17u. Zondag van 13 tot 17u. Toegang voor kinderen van 0 tot 12 jaar is € 1,50 incl. glaasje ranja. Toegang 13 jaar en ouder € 5,-. De museumkaart is geldig.Ander nieuws