Header image

Cursus Excel voor beginners bij bibliotheek Doetinchem

DOETINCHEM - Zoekt u een hulpmiddel voor inzicht en overzicht? Bijvoorbeeld voor uw uitgaven, uw energieverbruik, de boekhouding van uw club, een vergelijking van verschillende automerken, maar ook uw adressenbestand of de inhoud van uw verzameling. Dat kan allemaal met Excel.

Excel is een computerprogramma dat onderdeel is van Microsoft Office. U kunt er berekeningen en overzichten mee maken, van eenvoudig tot heel ingewikkeld. U kunt er tabellen en grafieken mee maken.

De cursus Excel voor beginners maakt duidelijk wat u als beginner met het programma zou kunnen doen. Aan de orde komen o.a.: invoeren van gegevens, celeigenschappen, berekeningen, eenvoudige functies en celverwijzingen, grafieken maken, sorteren en filteren. Afhankelijk van de samenstelling en wensen van de cursusgroep kunnen nog meer onderwerpen aan de orde komen. 

Deze cursus is een vervolg op de basiscursus Windows (7 of 10). Ook een vergelijkbaar kennisniveau is voldoende voor het goed kunnen volgen van deze cursus. Tijdens de cursus wordt gewerkt op laptops met Windows 10 en Excel 2016. Als u thuis gewend bent te werken met Windows 7, kunt u ook goed werken op deze laptops. Voor het maken van het huiswerk is het nodig dat u thuis ook over Excel beschikt. Als u zelf een oudere versie van Office Excel hebt (2010 of 2013) is dat geen probleem: de versies verschillen slechts op een beperkt aantal punten. 

In de cursus werkt u met het boek Basisboek Excel 2016 en 2013 van Studio Visual Steps. De prijs van het boek is inbegrepen in de cursusprijs. We behandelen niet het hele boek, maar u hebt dan meteen een goed naslagwerk als u nog meer met Excel zou willen doen. U moet zelf een USB-stick van minimaal 1 GB meenemen om de oefenbestanden op te zetten. Als u die nog niet hebt: in veel winkels kun je een USB-stick van ca. 8 GB kopen voor ca. 5 euro.

De cursus is op 5 dinsdagen van 13.00 tot 15.30 uur. De cursus start op 7 november 2017. U moet rekening houden met een paar uur huiswerk per week.

​De cursuskosten zijn € 55,00 incl. boek. Voor leden bibliotheek € 50,00. Cursusdata: 7-14-21-28 november en 5 december.Ander nieuws