Header image

Agent in vrije tijd houdt internationaal gesignaleerde aan

GROENLO - Een politieagent in vrije tijd heeft zaterdagmiddag in de buurt van Groenlo een internationaal gesignaleerde verdachte aangehouden na een achtervolging. Tijdens de achtervolging werd ook een waarschuwingsschot gelost. 

Omstreeks 16.30 uur zaterdagmiddag reed een collega in vrije tijd over de Twente Route (N18) in de buurt van Groenlo. Hij zag voor hem een voertuig slingerend rijden wat zijn aandacht trok. Hierop heeft de collega in vrije tijd de meldkamer gebeld en het kenteken doorgegeven. Na bevraging in het politiesysteem zou het voertuig al enige tijd uitgevoerd moeten zijn naar het buitenland. 

Collega’s uit Berkelland waren op dat moment in Eibergen en het dichtsbijzijnde voertuig. Zij werden aangestuurd om het voertuig en de personen de controleren. Tijdens controle bleek de bijrijder internationaal gesignaleerd te staan. Hierop deelde de collega mede dat hij werd aangehouden en mee moest naar het politiebureau.

Hierop ging de gesignaleerde er vandoor. De collega’s en collega in vrije tijd zette de achtervolging te voet in. Tijdens deze achtervolging werd een waarschuwingsschot gelost. De gesignaleerde bleef vluchten, maar was de collega’s niet te snel af. Terwijl hij een hek over wilde klimmen wist de collega in vrije tijd hem in de kraag te vatten.

De gesignaleerde is overgebracht naar het arrestantencomplex te Doetinchem en op de locatie is enige tijd onderzoek verricht.Ander nieuws