Header image

Dijk van een weekend bij Taste Groenlo

GROENLO - In het weekend van 22 en 23 april kunnen liefhebbers van muziek hun hart weer ophalen bij Rockcafé Taste in Groenlo. Op de zaterdag wordt het podium bezet door Jenn B, een bluesband uit Twente. Zondags zal net als afgelopen jaar Nico Dijkshoorn een eerbetoon aan zijn muzikale helden brengen.

Muziek is voor iedereen. Het zit in je ziel, het moet je raken, je moet het voelen. Het is een verslaving; als je het eenmaal toelaat, dan kom je er niet meer vanaf. Laat de blues voor ons. nu de ultieme drug zijn om je dat gevoel te laten beleven. Dat is het motto van Jenn B. In december 2013 besluit de band JennBBlues na 5 jaar te stoppen, maar de drang naar muziek maken, het podium en het publiek, die bleef. Je bent muzikant voor het leven. Dus met nieuwe ideeen, opgeladen energie en een rugzak vol ervaring gaan een aantal leden van de band weer van start onder de naam Jenn B. De band uit Twente is geformeerd rondom zangeres Jennifer Bomert. Bekend om haar rauwe, luide stem die je meesleept in de zang. Ze wordt vergeleken met zangeressen als Janis Joplin, Koko Taylor of Beth Hart. De band wordt versterkt door een man die weet hoe je de blues via een gitaar kan laten spreken, gitarist Egbert Knol. Bassist Erik Leuverink en drummer Bren Geerlings zorgen voor de strakke basis en opzwepende ritmes. En last but not least, toetsenist Geert Meuffels, een ervaren improviserend theaterpianist, componist en createur van geluid. Aanvang 22.00u en de entree is vrij.

Zondag 23 april wordt de Taste Stage of Art voorstelling van Nico Dijkshoorn ingehaald. Deze avond stond eerder gepland, in november, maar door omstandigheden kon deze avond destijds niet doorgaan en moest er een nieuwe datum geprikt worden. Zondag zal Nico samen met The Hank Five een spetterende show geven in Taste. Roland en Marion wilden Nico erg graag weer in Taste, want wat was dat vorig jaar een wijs prachtige avond. Met verhalen, gedichten en een erg fijne band. Nico wilde ook graag weer in Taste spelen. De man die zegt wat in hem opkomt, geen blad voor de mond neemt, en ook nog eens goed gitaar speelt. Samen met zijn band The Hank Five eert hij zijn muzikale helden in woord en muziek. Ter plekke geschreven gedichten, favoriete verhalen, een eerbetoon aan zijn helden in woorden, proza, beelden, muziek, in direct contact met het publiek. Er is geen ander die dat op deze manier kan. De voorstelling is uitverkocht, iedereen die al kaarten had voor november kan uiteraard met zijn of haar kaarten naar deze verplaatste voorstelling. Aanvang 16.00 uur en toegang dus alleen voor mensen die een kaart hebben.

Foto: Twitter Nico Dijkshoorn (@dijkshoorn)Ander nieuws