Header image

Expositie jonge kunstenaars in Lichtenvoorde

De hele maand juni is het werk van de pubers uit atelier No-blabla te zien in huisartsenpraktijk Richtershagen Lichtenvoorde. De expositie biedt een overzicht van het werk van de afgelopen tijd. Tijdens openingstijden van de praktijk mag u gewoon naar binnen lopen om het prachtige werk van de jonge kunstenaars te bewonderen.

In het puberatelier ontwikkelen de pubers zich in hun eigen tempo. Tanya Kraan van atelier No-blabla, die de jonge kunstenaars begeleidt, zegt altijd: het is jouw proces en ik sta aan de zijlijn. Ze maken kennis met diverse materialen en gereedschappen en komen er zo achter waar ze het liefst mee werken. Daarna gaan ze zich verdiepen, gaan ze groeien en worden ze beter. Het experiment is belangrijk, net als het genieten van het proces. Er wordt niet gelijk gedacht aan het eindproduct. Dat belemmert namelijk het genieten van het maken. Zo zie je bij diverse jonge kunstenaars al hun eigen ‘handschrift’, je herkent hun werk, je ziet een stijl.

De jonge kunstenaars werken met diverse soorten verf, krijt, houtskool, pennen en potloden. Ze werken zowel in het tweedimensionale vlak (2D) als ook met klei, gips en steen, het zogenoemde driedimensionale vlak (3D). Zo ontstaan schilderijen, collages, abstracte werken en beelden.

Tanya is trots op het talent in Lichtenvoorde en heeft al met diverse leerlingen portfolio’s gemaakt waarmee ze zijn aangenomen op creatieve opleidingen als het Cibap (mbo) of de Kunstacademie (hbo). Na de zomervakantie zijn nieuwe talenten welkom in de pubergroepen.

Expositie Jonge Kunstenaars: van 1 t/m 30 juni 2017 in Huisartsenpraktijk Richterhagen, Carel Looierstraat 3-04, 7131 DJ Lichtenvoorde.

Meer informatie over Puberatelier No-blabla aan de Nijverheidsstraat 12 te Lichtenvoorde via Tanya Kraan, tel. 06-138626


Bekijk hieronder de foto's201705 NoBlaBla AHV.jpg
201705 Lieke 1.jpg
201705 Lieke 2.jpg
201705 Annemijn.JPG

Ander nieuws