Header image

Studenten AOC bij de Welkoop in Lichtenvoorde

LICHTENVOORDE - Vier MBO AOC studenten moeten als examenopdracht onder andere een publieksactiviteit organiseren. Zij hebben bedacht om een Open Dag over dierverzorging te houden en trokken bij Hilda Reindsen van Welkoop Lichtenvoorde aan de bel. Hilda vond het prima dat de vier dames het evenement bij Welkoop gaan organiseren, de vier MBO-ers werkten hun plannen verder uit.

Op zaterdag 6 mei is het zover, met hulp van een aantal sponsoren houden Lynn Harbers, Amy Evenboer, Femke Meenink en Kim Harbers de Open Dag over dierverzorging bij Welkoop Lichtenvoorde. De opbrengst van het evenement gaat naar twee goede doelen: de Voedselbank en dierenasiel Brammelo. Lynn Harbers vertelt: "Van 10.30 tot 15.00 uur kunnen bezoekers meedoen met activiteiten en demonstraties zien over dierverzorging. Er is ook een loterij waarmee leuke prijzen te winnen zijn." Femke Meenink voegt toe: "Er is onder andere een fotograaf die voor 5,- euro kinderen met hun huisdier op de foto kan zetten, kinderen krijgen dan ook een Goodiebag."

Er zijn demonstraties over een algemene gezondheidscheck, en over hoe bij een huisdier oor- of oogzalf toegediend moet worden. Amy Evenboer: "We laten ook zien hoe je bij een hond het gebit kunt reinigen. We mogen attributen van school gebruiken om dit alles te laten zien."

Welkoop Lichtenvoorde werkt graag mee aan het examenproject van de vier MBO AOC studenten. Hilda Reindsen van Welkoop zegt: "De dames zijn al een hele tijd geleden hier geweest om te vragen of ze hier een open dag over dierverzorging mogen houden. Ze zijn heel enthousiast en nemen hun project heel serieus. Natuurlijk zeggen wij dan 'ja' tegen deze studenten!" Kim Harbers geeft aan: "We hebben alles zo goed mogelijk voorbereid en nu maar hopen dat er veel bezoekers op af komen! Bij mooi weer houden we een deel van de demonstraties buiten, als het regent kunnen we binnen terecht. Superblij zijn we natuurlijk met deze locatie!" Hilda Reindsen voegt nog toe: "Om te proberen zo veel mogelijk mensen te bereiken zet Welkoop Lichtenvoorde voor de Open Dag binnenkort een LIKE DEEL en WIN actie op Facebook! Wie weet komt er dan nog meer publiek op af."
Ander nieuws