Header image

Tractor Sterrit 2017 in Lievelde

LIEVELDE - Zaterdag 19 augustus 2017 wordt de vijfde editie van de Tractor Sterrit verreden. Alle soorten en maten tractoren zullen aan de start verschijnen, met vorig jaar ruim 194 deelnemende tractoren een waar spektakel om mee te maken. Van oldtimers van bijna 100 jaar oud tot de nieuwste tractoren die vers van de fabrieksband afrollen. Onder het genot van een bak koffie en krentenwegge wordt iedereen om 12.00 uur welkom geheten bij Lensink Constructie - Machines in Lievelde, om daarna van start te gaan. Het belooft weer een mooie tocht door de Achterhoek te worden met leuke verrassingen! Inschrijven voor de sterrit kan tot 12 augustus 2017.

 

Vertier voor jong en oud

Ook aan de kinderen en overige geïnteresseerden zonder tractor is gedacht. Het terrein van Lensink is gratis toegankelijk voor een hapje en een drankje. Dit jaar met middagvullend programma in de speciaal ingerichte Kinderweide. Met loeigezellige boerenspellen voor de kinderen wordt er gestreden om de titel ‘Boer en boerin van het jaar’! Tevens is er een verkiezing van de mooiste traptrekker en de Kramp Traptrekkerrace. Immers, jong geleerd is oud gedaan. Ook de start van de sterrit is elk jaar weer een spektakel om te aanschouwen!

 

Trekkerbal 2017

 

Wanneer alle rook van de Tractor Sterrit is opgetrokken zal op zaterdag 19 augustus 2017 om 19.00 uur het Trekkerbal losbarsten. Een unieke combinatie van brullende gitaren, dance, Achterhoekse gezelligheid, bier en tractoren. De hal van Lensink Constructie - Machines wordt omgetoverd tot bruisend festivalterrein. Aan alles is gedacht om er een brute ervaring van te maken. Het Trekkerbal is gratis toegankelijk voor zowel deelnemers als bezoekers.

 

Line-up

 

  • SatisFexy (20.30 uur)

SatisFexy komt harder dan een Rolling Stone, is heter dan je girlfriend en knalt harder dan een wreckingball. Deze 5-koppige formatie weet met haar energieke repertoire stembanden te laten scheuren en alles (en iedereen) op z’n kop te zetten. Je wordt overladen met absolute meezingers van Tina Turner, meespringers van Bon Jovi en snoeiharde gitaren van AC/DC.

 

  • Diss Nie Okay (22.30 uur)

Katy Perry, Taylor Swift, Miley Cyrus: deze 6 gasten hebben ze allemaal uitgekleed tot de kern van hun muziek. Vervolgens hebben ze er een zestal baarden en een exponentieel groeiend aantal tattoos op losgelaten. Met een ‘in your face’ liveshow, waarin zowel klassiekers als moderne nummers liefdevol misbruikt worden, spelen ze elke feesttent plat.

 

  • DJ Powershift (doorlopend)

De nu al legendarische DJ Powershift schakelt moeiteloos de complete avond aan elkaar met uiteenlopende koppelingsplaatjes en keer op keer vol gas. Van classics uit de jaren ’70 tot balenpers hardcore, niets is hem te gek.

 

Trekkerbocht

Na jarenlange ontwikkeling in het diepste geheim introduceert TSTL haar eigen drankje: Trekkerbocht. Binnen de organisatie had iedereen wel een mening over hoe het drankje moest gaan smaken. Om ruzies en scheve gezichten te voorkomen zijn al deze meningen meegenomen in de uiteindelijke smaak! We kunnen dan ook met ‘recht’ zeggen, dat het echte ‘bocht’ is geworden. Trekkerbocht is verkrijgbaar op het Trekkerbal.

 

Kinderweide

 

Ook aan de kinderen en overige geïnteresseerden zonder tractor is gedacht. Het terrein van Lensink is gratis toegankelijk voor een hapje en een drankje. Dit jaar met middagvullend programma in de speciaal ingerichte Kinderweide. Verder kun je geschminkt worden, een ijsje eten en even stoom afblazen op het grote springkussen. Alle kinderen ontvangen een attentie en de winnaars gaan naar huis met leuke prijzen.

 

Boerenspellen

Van lassowerpen tot racen met radiografisch bestuurbare tractoren. Met loeigezellige boerenspellen voor de kinderen wordt gestreden om de titel ‘Boer en boerin van het jaar’! Het programma start om 13.30 uur en opgeven kan op de dag zelf.

 

Kramp Traptrekkerrace

Onder toeziend oog van de aanwezige toeschouwers zullen de kinderen in verschillende leeftijdscategorieën van start gaan tijdens de Kramp Traptrekkerrace. We hopen op veel animo, dus vergeet niet je traptrekker mee te nemen. Immers, jong geleerd is oud gedaan. De race zal om 17.00 uur plaatsvinden.

 

Traptrekker verkiezing

Ook dit jaar weer een verkiezing van de mooiste traptrekker. Voorgaande jaren hebben we al fraaie creaties voorbij zien komen en dit jaar hopen we op nog veel meer! De vakjury loopt de hele middag over het terrein.Ander nieuws