Header image

Zwarte Cross wordt ieder jaar goedkoper

LICHTENVOORDE - "De Zwarte Cross wordt ieder jaar goedkoper. Dat is geen verkooppraatje, maar een feit", aldus Zwarte Cross festivaldirectrice Tante Rikie. "Iedere editie komen weer nieuwe programmaonderdelen bij en worden er meer artiesten geboekt, terwijl de absolute prijs niet of nauwelijks stijgt. Relatief krijgen mijn bezoekers ieder jaar dus meer programma voor minder geld. Dit is ieder jaar het geval en dit beleid zal alle komende edities ook gehandhaafd blijven."

Vroeger was het NIET beter!

Waar de organisatie haar bezoekers twintig jaar geleden nog harteloos uitkneep door vijf gulden te vragen voor slechts een handje vol amateur motorcrossers gevolgd door een matig optreden van Jovink & The Voederbietels, zo sympathiek en laagdrempelig is het festival tegenwoordig opgezet. Tante Rikie: "De jongens van Jovink hadden in de begindagen wel leuke ideeën, maar ze misten de warmte en levenswijsheid van een oudere vrouw. Een tante bijvoorbeeld. Toen besloot ik mij actief met de Zwarte Cross te bemoeien en schopte het uiteindelijk tot festivaldirectrice." Bezoekers betalen volgens Tante Rikie per band op de Zwarte Cross € 0,26. "Als ik dan al het theater, cross- en stuntprogramma nog meereken dan betalen mijn gasten nog geen € 0,08 per band, act of stunt. Vroeger was het dus echt niet beter hoor!"

Tante Rikie daagt criticasters uit

Wat merkt de bezoeker van Rikie's betrokkenheid bij de organisatie? Gratis entree voor kinderen tot 1,40 meter, gratis toiletten, gratis parkeren, sympathieke muntprijzen (€ 2,30), geen servicekosten op de kaarten en vooral veel programma dus voor een lage prijs. Vroege beslissers ('Grote Denkers' in Zwarte Cross jargon) kunnen al voor € 20,- een dagkaart bemachtigen en zich te goed doen aan honderden bands en theaterartiesten op 27 podia, een uitgebreid 10 klassen tellend crossprogramma, stunts van wereldtopniveau en ander spektakel. "Ik daag iedere criticaster uit om een ander betaald festival van dergelijke grootte te vinden waar meer programma voor minder geld wordt aangeboden. Die is er simpelweg niet."

Voorverkoop Zwarte Cross 2016 breekt alle records

Vijf dagen na de start van de voorverkoop waren de eerste 10.000 campingkaarten met Grote Denkerskorting al door Tante Rikie verdeeld onder de dolenthousiaste bezoekers. Kampeerhotel Grasnapolsky (met luxe 2- en 4-persoons tenten, ontbijtjes, hot tubs en meer) was daarvoor al volgeboekt. Op 7 november jongstleden bleek meedoen aan de cross megapopulair: binnen 5 minuten waren alle crossklasses vol. "Het allerlaatste nieuws is dat op het moment van versturen van dit persbericht de teller van de 3-Dagen kaarten met Grote Denkerskorting op 92% staat.", aldus de zichtbaar trotse festivaldirectrice. Nooit eerder werden er zo snel, zo veel kaarten verkocht. Aangezien in 2015 de Zwarte Cross, op enkele vrijdagkaarten na, uitverkocht was adviseert de organisatie om niet te lang te wachten met het bestellen van kaarten. Tante Rikie: "Alle kaartsoorten zijn nu nog verkrijgbaar, maar het kan deze editie nog wel eens harder gaan dan ooit!"

Zwarte Cross 2016; 21 – 22 – 23 - 24 juli

De wereldwijde voorverkoop startte op 21 november om 11:00 uur

Festivalterrein de Schans, Lichtenvoorde

www.zwartecross.nl

FOTO: Bart HeemskerkAnder nieuws