Header image

Geen spoor van vermiste matroos in Lochem

EEFDE - Het blijft een raadsel in Eefde. Een ruime week geleden verdween er plots een 39-jarige matroos van een binnenvaartschip op het Twentekanaal. De hulpdiensten zochten, maar vonden niets. Een korte terugblik.

Woensdag 11 oktober ontstond er na vijf uur in de middag onrust op het binnenvaartschip wat richting Delden voer. Een matroos, ee 39-jarige Slowaaks, is nergens op het schip te vinden. De schipper schakelt de hulpdiensten in.

De hulpdiensten hielden een grote zoektocht. Lees verder onder de video...

Rijkswaterstaat, de politie en brandweer komen in actie. Ze starten een zoektocht naar de vermiste matroos. Er werd in en langs het water gezocht. Toen het te donker werd stopten ze met zoeken. Mogelijk is de Slowaak tussen de sluizen van Eefde en Goor van het schip gevallen

Sonar
De twee dagen erna werd er druk verder gezocht. De hulpdiensten zetten onder meer een sonarboot in om het water te verkennen, gebruikte een heli om vanuit de lucht te kijken en zocht de hulp op van inwoners via Burgernet. "We hebben al onze mogelijkheden ingezet tijdens de zoektocht. We hebben ook contact gezocht met de familie van de matroos. Alles zonder resultaat" vertelt een woordvoerdster van de politie.

De actieve zoekactie is inmiddels stilgelegd. "De matroos is echter nog steeds vermist. Als er tips binnenkomen gaan we ook weer in actie."

Door: mediapartner LokaalGelderlandAnder nieuws