Header image

Nieuwenhuis breekt sleutelbeen en mist NK

ZELHEM - Joris Nieuwenhuis heeft bij een meerdaagse wielerwedstrijd in Tsjechië zijn sleutelbeen gebroken. De 21-jarige Zelhemse wielrenner mist daardoor het NK Wielrennen in Montferland.

"Daar baal ik heel erg van", vertelt de jonge wielrenner over het missen van het NK in zijn Achterhoek. "Ik had het parcours al vaak verkend en het lag me goed." Nieuwenhuis brak zijn sleutelbeen tijdens een valpartij in de afsluitende meters van een tijdrit in Tsjechië. "Ik was volle bak aan het sprinten", vertelt de Zelhemmer. De wind blies vervolgens een afzetlint op het parcours, waardoor Nieuwenhuis onderuit ging: "Sleutelbeen doormidden en aardig wat schaafwonden."

Inmiddels is Nieuwenhuis terug in de Achterhoek en aan het herstellen van een operatie. Hoewel er een streep door het NK Wielrennen staat, blijft hij positief. "Het kan altijd erger", zegt hij over zijn ‘wielrennerskwaaltje.’ De verwachting is dat hij zeker zes weken uitgeschakeld is. "Ik hoop dat ik net op tijd klaar ben voor een paar mooie meerdaagse wedstrijden in Frankrijk. Daar wil ik me voorbereiden op het WK op de weg."

Door mediapartner REGIO8Ander nieuws