Header image

Film Maudie in Filmhuis DRU Cultuurfabriek Ulft

ULFT - Zondagmiddag 24 februari a.s. is er zowel een film als een filmlezing met als thema ‘Meer kleur aan je leven geven!’

Aan de hand van de Iers/Canadese film ‘Maudie’ (2016) gaat psycholoog Joop
Roelofs in op het thema ‘Meer kleur aan je leven geven!'

INLEIDING THEMA:

In de filmlezing en met de film gaan we in op de wijzen waarop jij - als verantwoordelijk persoon voor je eigen leven - meer kleur aan je leven kunt geven. En dat kun je bereiken door je leven mooier, interessanter en meer authentiek te maken. Maar ook door letterlijk meer kleuren in je leven toe te laten. Een van de manieren om het voorgaande op een expressieve wijze te realiseren is door middel van creatieve activiteiten, zoals o.a. tekenen, schilderen en beeldhouwen.

In de film zien we hoe de hoofdpersoon Maudie op een geheel eigen manier en onder bijzondere omstandigheden door middel van schilderkunst meer kleur aan haar leven probeert te geven.

INLEIDING FILM:

De teruggetrokken Everett Lewis (Ethan Hawke) neemt de fragiele Maudie (Sally Hawkins) in dienst als huishoudster. Maudie heeft een open en levendige blik, maar heeft een ineengedoken houding en verminkte handen; ze lijdt aan artritis. Ze verlangt ernaar om onafhankelijk te zijn, om ver weg te leven van haar betuttelende familie en ze wil ook, gepassioneerd en creatief bezig zijn met schilderen. Onverwacht raken Everett en Maudie gesteld op elkaar en worden ze verliefd. Maar Maudie is voorzichtig en wil niet gekwetst worden.

Deze mooie en ontroerende film speelt zich af in het Canadese Nova Scotia en het verhaal is gebaseerd op het leven van kunstenares Maud Lewis.

Maudie wordt geloofwaardig en overtuigend vertolkt door Sally Hawkins.

Regisseur: Aisling Walsh

Cast: Sally Hawkins, Ethan Hawke, Kari Matchett

Genre: Biografie/Drama

Duur: 115 minuten

Leeftijd: 12 jaar

Film en filmlezing inclusief pauzeconsumptie kost €12,50. In combinatie met de tweede filmlezing ‘Just like our Parents’ van 31 maart, betaal je slechts €22,50.

De film kan ook zonder inleiding en nabeschouwing bezocht worden. Film inclusief pauzeconsumptie kost € 8,50.
Aanvang filmlezing: 13.15 uur, aanvang film: 14:00 uur.
 

Inleiding en nabeschouwing: drs. Joop Roelofs (psycholoog Confidence - Ulft /

Doetinchem).

Tickets zijn verkrijgbaar bij de receptie van de DRU Cultuurfabriek,  Hutteweg 24, Ulft, tel. 0315 - 714358 of via de website www.drucultuurfabriek.nlAnder nieuws