Header image

Geboortekoffer voor Eline Emily Rensen

WINTERSWIJK - Burgemeester Bengevoord en brandweercommandant Roland Lieverdink hebben donderdag 1 november de geboortekoffer uitgereikt aan de ouders van Eline Emily Rensen.

Hun dochter is geboren op 2 oktober 2018. Zij is de eerste baby die in de maand oktober in Winterswijk is geboren. Het cadeau is van de brandweer en is een koffertje met cadeautjes en tips voor de ouders over brandveiligheid in huis.

Jaarlijks vinden in oktober de brandpreventieweken plaats. Vorig jaar hebben de vijf regio’s in Oost-Nederland samen de campagne ‘maak van je roze wolk geen rookwolk’ bedacht en uitgevoerd. Uit onderzoekgegevens blijkt dat jonge ouders meer preventieve maatregelen hebben getroffen en hun gedrag hebben aangepast, bijvoorbeeld door het installeren van rookmelders of door tablets niet meer ’s nachts op te laden. “Echt een mooie ontwikkeling dat door voorlichting deze resultaten reeds bereikt zijn” laat burgemeester Bengevoord weten. “Maar het blijft belangrijk en zeer nuttig om continue aandacht te vragen voor brandpreventie om rookwolken te voorkomen”.

Ook tips over een brandveilig huis voor uw kind? Kijk op www.brandweer.nl

Foto: Pixabay.comAnder nieuws